Öt évet kaptak a balatonboglári hajléktalan agyonverői

2014.03.12. 13:39

Öt, illetve öt és fél év fiatalkorúak börtönére ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a két budapesti fiatalt, akik 2012 novemberének elején úgy megvertek egy hajléktalant a balatonboglári állomáson, hogy az amúgy is beteg férfi három nappal később meghalt a kórházban, írja a Sonline.hu

Az ügynek egy harmadik vádlottja is volt, ő a hajléktalan agyonverésében nem vett részt, de a helyi buszállomáson ő is belekötött a buszsofőrbe, aki, mivel részegek voltak nem akarta elvinni őket. Ezért a fiúk megtámadták, megütötték és a buszt megrongálták. A harmadik vádlott másfél év három évre felfüggesztett börtönt kapott.

A három fiú egy fonyódi gyermekotthon lakójaként utazott Balatonboglárra, hogy meglátogassák a lányismerőseiket. A vasútállomás melletti büfében iszogattak, majd a váróteremben megláttak egy hajléktalant. Belekötöttek a férfiba, ütötték, rugdosták, majd amikor a földre került, megtaposták. Az otthontalan agyzúzódást szenvedett, bordái törtek, s három nappal később meghalt a kórházban.

A hajléktalant megverő fiúkat halált okozó testi sértésért és rongálásért ítélték el. Leghamarabb két év múlva szabadulhatnak.

2012 augusztusában egy hasonló eset történt Pilisszentivánon is. Ott négy fiatal fiú vert agyon egy hajléktalant. A fiúk halála előtt 15-20 percen át rúgták, ütötték a gyenge fizikumú hajléktalant, akin 75 különböző sérülést számoltak össze a szakértők. A fiúkat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miattítélték el, a kiskorúkat 6-6 év fiatalkorúak börtönére, az idősebbeket 8-8 év börtönre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport