A helyi fideszes fia és menyasszonya kapott lakást szociális alapon

2014.03.13. 16:29
A szűkös szülői házra való hivatkozással utalt ki önkormányzati bérlakást az III. kerület a helyi fideszes önkormányzati képviselő fiának. Menczer Erzsébet – aki a Fidesz parlamenti jelöltje is egyben – maga is megszavazta a döntést, és nem jelezte, hogy saját családjáról van szó. A polgármesteri előterjesztés Menczer leendő menyének nevén ment át a testületen.

Az Együtt-PM Szövetség hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt feljelentést tett, miután kiderült: Bús Balázs polgármester előterjesztésére Keszegné Menczer Erzsébet fideszes képviselő fia élettársának utalt ki lakást az önkormányzat.

Az Együtt-PM bejelentése szerint óbuda-békásmegyeri képviselő-testület 2013 nyarán Bús Balázs előterjesztése alapján egyhangúlag úgy döntött, hogy Harangozó Laura számára bérbe adja az önkormányzat tulajdonában álló Kaszásdűlő utcai kétszobás, összkomfortos, beköltözhető állapotú lakást.

A polgármester arra hivatkozva javasolta a bérbeadást, hogy Harangozó Laura és vőlegénye a vőlegény szüleinél laknak. ezt az állapotot azonban nem tartják ideálisnak a családalapításhoz, albérletbe nem mennének, saját lakást pedig nem tudnak vásárolni.

Harangozó Laura vőlegénye név szerint nem szerepelt az előterjesztésben. Keszeg Dániel Keszegné Menczer Erzsébet fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő fia. Keszegné az áprilisi választáson is Óbudán indul a parlamenti mandátumért.

Keszegné, aki maga is megszavazta a lakás bérbeadását a 2013. június 27-i ülésen, nem jelezte személyes érintettséget képviselőtársainak, ezzel megszegte hivatali kötelezettségét. Az Együtt-PM szerint a képviselő feltehető azzal a szándékkal ejtette tévedésbe a testületet, hogy a döntéshozók ne szerezzenek tudomást a családi kapcsolatról.

Menczer Erzsébet vagyonnyilatkozata szerint egy 67 négyzetméteres III. kerületi, és egy 74 négyzetméteres XIII. kerületi lakás résztulajdonosa, és havi egymilliós keresettel rendelkezik.