Dominálni fog az MSZP a szavazólapokon

2014.03.13. 17:40
Hivatalosan megváltoztatták a kormányváltó Összefogás pártjai az országgyűlési választás szavazólapján szereplő közös logójukat.

A szavazólapon nem írják majd ki a kampányban jó ideig használt közös nevet, az Összefogást, ezt egy másik páttal való névegyezés miatt amúgy sem lehetne könnyen megtenni. A lapon felsorolják a szövetség összes résztvevőjét: a Magyar Szocialista Pártot, az Együtt-Korszakváltók Pártját, a Demokratikus Koalíciót, a Párbeszéd Magyarországért Pártot és a Magyar Liberális Pártot.

szavazlap

Az eredeti elképzelés szerint az öt szervezet a demokrácia jegyében egyforma nagyságban tüntette volna fel a pártjelvényeket, de a szabályok szerint hiába hosszú a megnevezés, akkor is csak egyetlen 2x4 centiméteres téglalap áll rendelkezésre saját logók számára.

Az öt logó így alig kivehető méretűre zsugorodott volna.

Az Összefogás résztvevői ezért közös megállapodással úgy döntöttek, hogy az MSZP-s szegfűt felnagyítják a többiek rovására.

A "kislogósok" szerint ez persze nem jelenti azt, hogy elismerték volna a szocialisták vezető szerepét, csupán azért támogatták ezt a megoldást, mert az MSZP-é a legismertebb, legrégibb jelvény, így azt tudják a legkönnyebben azonosítani április 6-án a szavazók.