Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli keményen visszacsapott Gázára

2014.03.13. 06:36

Izraeli harci repülőgépek Gázai övezeti célpontokat támadtak szerda éjjel, megtorlásul az Iszlám Dzsihád fegyveres szárnya által Izrael ellen végrehajtott délutáni rakétatámadásokért - közölték palesztin és izraeli tisztségviselők. A keskeny tengerparti övezetben hatalmon lévő palesztin Hamász szervezet biztonsági forrásai arról számoltak be, hogy az izraeli harci gépek több rakétát is kilőttek az iszlamista fegyveres csoport által használt katonai táborokra. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. Az izraeli hadsereg éjjel kiadott közleménye szerint 29, a fegyveres csoporthoz tartozó Gázai övezeti célpontra mértek légi csapást.

Szerda délután tömegesen lőttek ki rakétákat Izrael területére. A 2012 novembere óta legjelentősebb palesztin rakétatámadásban a hadsereg közleménye szerint 41 rakétát lőttek ki. A Szderót és Netivot városok irányába kilőtt rakéták közül néhányat még a levegőben megsemmisítettek az izraeli Vaskupola védelmi rendszer ellenrakétái, más részük lakatlan térségekre hullott, de nyolc közülük lakott területen csapódott be.