Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Muzeális fegyverekkel lövöldözött éjszaka

2014.03.13. 15:22

A rendőrök kiérkezéséig a Balaton-felvidéki Nemzeti Park őrei tartóztatták fel éjszaka azt az 56 éves badacsonytördemici férfit, aki a község határában egy fára szögelt céltáblára lövöldözött - írja a Police.hu.

A helyszínre érkező járőrök elfogták a férfit, akinél két darab forgótáras, hatástalanításból visszaalakított pisztolyt találtak, valamint egy fára szögelt céltáblát. A férfi elismerte, hogy az általa átalakított fegyverekből a lőlapra célzott lövéseket adott le.

A házkutatáson egy kisebb arzenált - forgótáras pisztolyokat, légpuskát, lőport és töltényhüvelyeket találtak. A gyanúsított elmondása szerint a muzeális jellegű pisztolyokat egy budapesti fegyverboltban vásárolta, melyeket úgy alakított át, hogy azok a házilag készített, ólomból öntött lőszerekkel működőképesek legyenek.

Az éjszaka lövöldöző férfi ellen lőfegyver engedély nélküli készítésével elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt eljárás indult a Tapolcai Rendőrkapitányságon.