Judit
2 °C
7 °C

Ennyit nyertek a lottón: 3 054 187 380

2014.03.15. 19:34 Módosítva: 2014-03-15 20:36:28

Van telitalálatos szelvény az ötöslottón, egyetlen szelvénnyel találták el mind az öt számot. A szerencsés szerencsejátékos nyereménye több mint 3 milliárd forint.

Mennyi?

Több, mint 3 000 000 000 forint! Egészen pontosan: 3 054 187 380

Ezekkel a számokkal nyert az illető: 5, 10, 54, 59, 80.

Legutóbb tavaly szeptemberben volt ötös a lottón, akkor szintén egyetlen telitalálatos szelvény volt, amely ugyancsak több mint hárommilliárdot ért. Az akkori, 3 milliárd 87 millió forintos nyeremény a negyedik volt a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki.

A Joker is milliókat ért

A Joker játékban is volt telitalálat, az egy darab Jokerre 20 868 990 forintot fizetnek.

Akkor most bárki bemondhatja, hogy ő a nyertes, csak örömében kiejtette a szelvényt az ablakon?

A nyeremények felvételére a nyertes játékhoz tartozó sorsolás napját követően 90 nap áll rendelkezésre. A jelentkezés után a Szerencsejáték Zrt. munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van. A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalással történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára.

És ha nem jelentkezik a pénzért senki?

A jogszabályok szerint az ötöslottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie.

A jövő héten már nem lesz ennyire jó a nyertesnek: csak 85 millió forintot lehet elvinni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?