Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Holtan találták a Pesten eltűnt ausztrált

2014.03.16. 13:21 Módosítva: 2014-03-16 13:24:43

Múlt szombaton a Dunában bukkantak rá, a Budapesten három hete eltűnt ausztrál férfi, Geoff Bennett holttestére, tudta meg a Vasárnapi Blikk.

A 45 éves férfi régóta Budapesten élt. Február 20-án megígérte, hogy elmegy egy baráti társaságba vacsorára, de oda már nem érkezett meg. Barátai akkor még a környékbeli utcákat is kiplakátolták, hátha valaki látta a férfit.

Az érdi rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Nem ő az első külföldi, aki eltűnt a Dunában

A Blikk megemlít két másik esetet is:

  • A 22 éves Ophélie Bretnacher 2008-ban egy szórakozóhelyről hazafelé tartva tűnt el nyomtalanul. Holttestét két hónappal később hajósok találták meg a Csepel-sziget egyik Duna-öblében. A szülők máig nem hiszik el, hogy lányuk öngyilkos lett, és a francia rendőrség is nyomozást indított, hogy kiderüljön, pontosan hogyan halt meg a lány.
  • Tavaly január elsején egy Budapesten tanuló, 23 éves angol orvostanhallgatónak, Daniel Gliksteinnek veszett nyoma. Holttestét Dunaújváros közelében vetette partra a folyó. Az igazságügyi szakértő nem talált bűncselekményre utaló nyomokat, a gazdag suffolki családban nevelkedett Daniel valószínűleg öngyilkos lett.