Holtan találták a Pesten eltűnt ausztrált

2014.03.16. 13:21 Módosítva: 2014.03.16. 13:24

Múlt szombaton a Dunában bukkantak rá, a Budapesten három hete eltűnt ausztrál férfi, Geoff Bennett holttestére, tudta meg a Vasárnapi Blikk.

A 45 éves férfi régóta Budapesten élt. Február 20-án megígérte, hogy elmegy egy baráti társaságba vacsorára, de oda már nem érkezett meg. Barátai akkor még a környékbeli utcákat is kiplakátolták, hátha valaki látta a férfit.

Az érdi rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Nem ő az első külföldi, aki eltűnt a Dunában

A Blikk megemlít két másik esetet is:

  • A 22 éves Ophélie Bretnacher 2008-ban egy szórakozóhelyről hazafelé tartva tűnt el nyomtalanul. Holttestét két hónappal később hajósok találták meg a Csepel-sziget egyik Duna-öblében. A szülők máig nem hiszik el, hogy lányuk öngyilkos lett, és a francia rendőrség is nyomozást indított, hogy kiderüljön, pontosan hogyan halt meg a lány.
  • Tavaly január elsején egy Budapesten tanuló, 23 éves angol orvostanhallgatónak, Daniel Gliksteinnek veszett nyoma. Holttestét Dunaújváros közelében vetette partra a folyó. Az igazságügyi szakértő nem talált bűncselekményre utaló nyomokat, a gazdag suffolki családban nevelkedett Daniel valószínűleg öngyilkos lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport