Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy rendőr is benne volt a lejárt élelmiszerek átcímkézésében

2014.03.17. 12:12

Négy gyanúsítottat, köztük egy rendőrt vettek őrizetbe, akik egy lejárt szavatosságú élelmiszerek átcsomagolásával, átcímkézésével, illetve eladásával foglalkozó szervezetet működtettek Pest megyében – közölte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Az ócsai székhelyű cég különböző áruházláncoktól átvett lejárt szavatosságú élelmiszerek megsemmisítését vállalta, a cég vezetője azonban a hozzá beszállított, megsemmisítésre szánt élelmiszerek egy részét továbbértékesítette, így azok visszakerültek a forgalomba.

Március 14-én és 15-én a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség és a nyomozásban részt vevő társzervek tíz helyszínen tartottak házkutatást. Átfésülték egyebek mellett a cég székhelyét, telephelyét, illetve az átcímkézett árukat átvevők dabasi, felsőpakonyi, törökbálinti és budaörsi raktárait is. Valamennyi helyszínen lejárt szavatosságú termékek kerültek elő.

A bűncselekmény-sorozat nagyságrendjét érzékelteti, hogy az egyik helyszínen 100-150 tonna élelmiszert találtak, rossz higiéniai körülmények között. Az áru szavatossága lejárt, magyar nyelven semmi nem volt ráírva.

Egy másik helyen épp a lejárt élelmiszerek átcímkézése és csomagolása közben érték tetten a gyanúsítottakat. Az ügyben négy embert – köztük egy, a termékek továbbértékesítésében részt vevő rendőrt – hallgattak ki gyanúsítottként rossz minőségű termék forgalmazása miatt.

A bűncselekményt az ügyészség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség összehangolt akciója keretében göngyölítették fel. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.