Ezrével futnak be a viharkárok

2014.03.17. 19:39

Azt mindenki érezhette, milyen nagy is volt a hétvégén a szél, de most kezd összeállni a hivatalos kárlista is. Egyes biztosítókhoz ezres nagyságrendekben, tízmilliós összegekkel futottak be a kárigények. Az MTI összesített:

  • A Generali Biztosítóhoz közel 1000 bejelentés érkezett több mint 200 különböző településről – de főleg Budapestről és környékéről - , melyek értéke meghaladja a 80 millió forintot. A vihar nem meglepő módon főként az épületek tetőszerkezetét rongálta meg: cserepeket sodort le, tetőelemeket szakított le. De érkezett néhány villámcsapásos és tetőbeázásos bejelentés is. Az eddigi legnagyobb kárt egy Pest megyei cég jelentette, ahol a tetőszigetelést emelte meg a szél, itt a kár értéke 5 millió forint.
  • Az Aegon Magyarországhoz hétfőn délig az ország minden szegletéből 225 kárbejelentés érkezett, mintegy 20 millió forintra becsült kárértékben.
  • A Groupama Garancia Biztosítóhoz 1500-nál is több bejelentés érkezett, több mint 45 millió forint értékben, de a biztosító a hét közepéig további kárbejelentésekre is számít, amelyeket gyorsított eljárásban dolgoznak fel.
  • Az Allianz Hungáriánál hétfő délig a bejelentett károk száma elérte az 500-at, összesen 32 millió forint értékben.
  • És végül a K&H Biztosítóhoz hétfő délig 150 kárbejelentés érkezett.