Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyilkossági kísérlet a vád a felesége száját összevarró férfi ellen

2014.03.18. 09:10

A Fővárosi Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt az ellen a 28 éves férfi ellen, aki 45 éves feleségét súlyosan bántalmazta.

Az eset még tavaly februárban történt,  a házaspár budapesti XXII. kerületi lakásában eldurvult a szexuális együttlét, R. Tibor egy szíjjal összekötözte a felesége kezeit, majd súlyosan bántalmazta a nőt: több helyen megharapta, valamint egy bőrövvel és ököllel többször megütötte.

A feleség az erőteljes és kitartó bántalmazás hatására sokkos állapotba került, majd eszméletét vesztette. A férj ekkor egy tű és cérna segítségével a nő száját összevarrta. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, így többek között bordatörést és tüdőzúzódást is szenvedett, emiatt oxigénhiányos, életveszélyes állapotba került. A nőt csak négy nappal később tudták kihallgatni a rendőrök.

Korábbi hírek szerint a rendőrséget és a mentőket R. Tibor hívta ki, aki azt állította, hogy őt  elrabolták, majd amikor kiszabadult és hazaért, talált rá sérült feleségére. A férfi kihallgatásakor folyamatosan ellentmondásokba keveredett, végül beismerő vallomást tett a nyomozóknak.

R. Tibor kirendelt védőügyvédje tavaly áprilisban a Borsnak azt mondta, hogy a pár az eset előtt egy-másfél éve kezdte el az erőszakos szexet. A nő antidepresszánsokat szedett, amire aznap a férjjel együtt negyed liter vodkát ittak. "Védencem azon a délutánon neje korábbi, többszöri kérésének is eleget tett, így a szíjjal való bántalmazás után négy-öt öltéssel összevarrta a száját. Amikor megkérdezte, hogy abbahagyja-e, a nő a fejét rázva jelezte: folytatást akar".

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, a maximális kiszabható büntetés életfogytig tartó szabadságvesztés.