Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem Farkas Helga csontjait találták

2014.03.20. 22:14

Csontokat találtak szerdán Jászberény határában erdészeti munkák közben, és felmerült, hogy esetleg az 1991-ben rejtélyes körülmények között eltűnt orosházi Farkas Helga földi maradványait találhatták meg - írtuk meg szerdán a Szoljon.hu alapján.

Most kiderült, ez a reménykedés egy napig tartotta magát, mégsem Farkas Helga csontjait találták meg Jászberényben.

A Szoljon megkeresésére ugyanis az Igazságügyi Orvos Szakértői Intézet megyei vezetője, igazságügyi orvosszakértő. Dr. Poczkodi Sándor azt elmondta, hogy miután egyeztetett az ügyről a megyei rendőr-főkapitányság illetékeseivel, kiderült, hogy vélhetően egy avar-kori leletet fordított ki az eke. Így pedig a muzeológusok adhatnak elfogadható választ arra, hogy milyen titkokat is rejthetnek a csontmaradványok – hangsúlyozta az igazságügyi orvosszakértő.

Az információt megerősítette dr. Tárnoki Judit, a szolnoki Damjanich János Múzeum régészeti osztályának vezetője, miszerint a sírmellékletek alapján nagy valószínűséggel avar kori leletre bukkantak.