Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Vesztegetés miatt őrizetben három rendőr

2014.03.20. 14:04 Módosítva: 2014-03-20 16:16:59

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanújával  nyolc embert hallgatott ki gyanúsítottként szerdán, köztük egy a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr alezredest, valamint több más budapesti rendőrt és ügyvédet – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével szerdán összesen kilenc budapesti és egy vidéki helyszínen – többek között ügyvédi irodákban – hajtottak végre összehangolt akciót azért, hogy elfogják az alezredest és bűntársait. A házkutatások során az ügyészek okiratokat, mobiltelefonokat és számítástechnikai eszközöket foglaltak le, amik a bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai a házkutatások után vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanújával gyanúsítottként hallgatták ki a rendőr alezredest és három rendőr társát, valamint három budapesti ügyvédet és egy civilt.

Három rendőrt őrizetbe vettek, kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. Az ügyben még további gyanúsítotti kihallgatások is várhatóak – írja a Fővárosi Főügyészség.

Az MTI megtudta, hogy az őrizetbe vett rendőrök jogviszonyát felfüggesztették.

Két csoport

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, a gyanúsítások két csoportra oszthatók: a rendőr alezredest és egy másik rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe azt ígérték egy budapesti piac üzemeltetőinek, közbenjárnak annak érdekében, hogy az illetékes önkormányzat a piac működéséhez szükséges engedélyeket kiadja. A másik ügycsoportban a gyanú az, hogy az érintett rendőrök anyagi ellenszolgáltatásért adtak ki adatokat ügyvédeknek polgári, illetve büntető ügyekben az ügyviteli és nyilvántartó rendszerből. Ezekhez az adatokhoz az ügyvédek nem férhettek volna hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?