Kutyatápos konzervdobozzal lopta a netet

2014.03.21. 14:26

Egyebek mellett konzervdobozból készített vevőberendezéssel csatlakozott az internetre egy 23 éves férfi Kazincbarcikán.

A férfinak nem volt jövedelme, ezért netre sem futotta, de feltalálta magát: egyéb hulladékok mellett kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőt épített, ami felismerte az egyik szolgáltató hálózatát.

A szerkezetet bedugta a laptopjába, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra. Ezt persze jogosulatlanul tette, ingyen.

A férfi módszere miatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt.

A Miskolci Járási Ügyészség közérdekű üzem ellen elkövetett információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen – írta az MTI a Borsod-Abaúj Megyei Főügyészség szóvivőjére hivatkozva. Mivel az internet közérdekű üzemnek minősül, így a kutyakonzervvel netező férfi cselekménye akár 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető.