Menczer vs. DK: feljelentik egymást

2014.03.22. 16:30 Módosítva: 2014.03.22. 16:43

 „A mai óbudai kitelepülésen nem messze állt egymástól a Demokratikus Koalíció és a Fidesz standja. Egy fiatal DK-s aktivista egy arra kijelölt helyre Kövér László korábbi panelprolizó megjegyzését bemutató plakátot szeretett volna kiragasztani” – olvasható a DK szombati közleményében.

A párt szerint Menczer Erzsébet fideszes országgyűlési képviselő  és óbudai jelölt odament hozzá, és szóváltásba keveredett az aktivistával. A vita során előkerült az a téma is, hogy Menczer a saját rokonának utaltatott ki szociális lakást a kerületben.

Végül a fideszes képviselőjelölt megütötte a DK-s aktivistát. Ezután kihívta a rendőrséget, majd őket meg nem várva elhagyta a helyszínt

– írja DK a közleményben.

A sértett és a tanúk jelenleg a rendőrségen vannak, és feljelentést tesznek Menczer Erzsébet ellen garázdaságért és könnyű testi sértésért, olvasható a DK tájékoztatásában.

Menczer szombaton a Facebook-oldalán posztolta saját rendezvényét, amely az MSZP–Együtt gyűlöletkampánya ellen szólt. A politikus nem említette meg az óbudai aktivistával történt atrocitást.

A fideszes képviselőt nem sokkal később reagált a vádakra és kiderült, hogy ő is feljelent, a DK-t. Az MTI-nek nyilatkozó képviselőnő szerint 

A Gyurcsány-párt felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni.

A Fidesz is megszólat az ügyben, szerintük az óbudai piac környékét, ahova rendszeresen több párt is kitelepül, szombaton a DK aktivistái teljesen elfoglalták és hangosan üvöltették a zenét. 

Amikor ezt Menczer Erzsébet szóvá tette, a DK egyik aktivistája üvöltözni és dulakodni kezdett. A DK aktivistáját senki nem ütötte meg, agresszív viselkedése miatt többen kérték, hogy távozzon a kitelepülés helyszínéről.

A rendőrséghez egyébként megérkezett az első feljelentés, jelenleg is tanulmányozzák, de az abban foglaltakról a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében nem áll módjukban tájékoztatást adni. Hogy Menczer vagy a DK lett a befutó, nem tudni.