Vendel
6 °C
19 °C

Megkerült a burgenlandi öregúr

2014.03.22. 10:31

Füzesabony külterületén találták meg péntek este azt a 82 éves burgenlandi férfit, aki Győrben tűnt el csütörtökön egy kisebb baleset után – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

A zavart állapotban lévő külföldi férfira Füzesabony külterületén, a Pusztaszikszó tanya közelében talált rá egy hivatásos vadőr, aki értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök a férfi adatainak ellenőrzésekor megállapították, hogy a 82 éves osztrák állampolgár azonos azzal a férfival, akit az osztrák hatóságok keresnek. A férfi március 20-án távozott burgenlandi otthonából Magyarországra, és onnan nem tért haza.

A férfit és a műszaki hibás személyautóját a kapitányságra szállították, ott várta meg rokonait, akik az éjszaka jöttek el érte – olvasható a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásában.

Az osztrák tartományi rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Fertő tó keleti partján, az osztrák-magyar határtól mintegy öt kilométerre fekvő Wallernben élő férfi a lakóhelyétől 15 kilométerre, a határ magyar oldalán fekvő Sarród településre tért be fodrászához, de innen már nem érkezett haza. Eltűnéséről a hozzátartozók tettek bejelentést. A fodrász a rokonoknak megerősítette, hogy a férfi járt nála.

A család ezután a magyar rendőrségtől értesült arról, hogy a férfi aznap délután Győrben balesetet szenvedett. A baleset során anyagi kár keletkezett. A rendőrségi intézkedést követően a férfinak megengedték, hogy elhagyja a helyszínt.