Még nem fizet matricás autósainak a JESZ-MDF

2014.03.22. 11:25 Módosítva: 2014.03.22. 14:15

A JESZ-MDF azt ígérte: fizet azoknak az autósoknak, akik kiragasztják kocsijukra a párt matricáját. A marcali Németh János azonban hiába vezetett 500 kilométert a felmatricázott autójával, a beígért 20 ezer forintból még egy fillért sem látott, a szerződését pedig elvették – írja a Sonline.hu.

„Visszaadjuk az állam által adott kampánypénzt az embereknek, hogy ne az oligarchák és a külföldi kézben lévő multi reklámcégek gazdagodjanak" – hirdette az autómatricás kampányötletet a JESZ-MDF februárban. A pártszövetség 20-40 ezer forintot ígért a matricás autósoknak attól függően, hogy mekkora matricát tesznek ki a kocsijukra és mennyi ideig hagyják rajta.

A marcali Németh János az interneten hallott a lehetőségről, és rögtön fel is kereste a pártszövetség helyi szervezetét, ahol találkozott "három fiatal sráccal, volt köztük szimpatizáns, szervező és képviselő-jelölt" is. Szerződést írtak, amely szerint ha Németh 500 kilométer autózik a felmatricázott kocsival, akkor 20 ezer forint készpénzt kap. Amikor a férfi teljesítette a távot, jelentkezett a fizetségért, amit nem kapott meg. Elvették viszont a szerződését, mondván, hogy még alá kell írni a pártelnöknek Pesten. Német azóta sem látta a papírokat.

"Később hiába hívtam őket, nem vették fel, vagy csak annyit mondtak, hogy írjak e-mailt, de arra nem válaszoltak. Az autót mindennap használom, nagy anyagi kár nem ért, de becsapva érzem magamat" - mondta a Sonline-nak Németh.

A JESZ-MDF sajtósa a lapnak azt nyilatkozta, csak a választás után, májusban kapnak majd fizetséget az autósok. Azt viszont nem tudta elmagyarázni, hogy miért vették el a férfi szerződését.

JESZ: Április 3-ig kell fizetniük

Bajkó-Sokoray István,  a JESZ politikusa az alábbi idézetet küldte el nekünk a matricás szerződésből:

"Felek megállapodnak abban, hogy a szerződés ideje alatt legalább 500 km megtétele esetén 20.000 Ft, 2500 km felett 30.000 Ft, 5000 km felett 40.000 Ft összeget fizet a szimpatizánsnak banki átutalás útján. A kifizetés két ütemben történik, az első legkésőbb április 3.-ig, a másik május 31-ig."