Judit
3 °C
7 °C

Még nem fizet matricás autósainak a JESZ-MDF

2014.03.22. 11:25 Módosítva: 2014-03-22 14:15:49

A JESZ-MDF azt ígérte: fizet azoknak az autósoknak, akik kiragasztják kocsijukra a párt matricáját. A marcali Németh János azonban hiába vezetett 500 kilométert a felmatricázott autójával, a beígért 20 ezer forintból még egy fillért sem látott, a szerződését pedig elvették – írja a Sonline.hu.

„Visszaadjuk az állam által adott kampánypénzt az embereknek, hogy ne az oligarchák és a külföldi kézben lévő multi reklámcégek gazdagodjanak" – hirdette az autómatricás kampányötletet a JESZ-MDF februárban. A pártszövetség 20-40 ezer forintot ígért a matricás autósoknak attól függően, hogy mekkora matricát tesznek ki a kocsijukra és mennyi ideig hagyják rajta.

A marcali Németh János az interneten hallott a lehetőségről, és rögtön fel is kereste a pártszövetség helyi szervezetét, ahol találkozott "három fiatal sráccal, volt köztük szimpatizáns, szervező és képviselő-jelölt" is. Szerződést írtak, amely szerint ha Németh 500 kilométer autózik a felmatricázott kocsival, akkor 20 ezer forint készpénzt kap. Amikor a férfi teljesítette a távot, jelentkezett a fizetségért, amit nem kapott meg. Elvették viszont a szerződését, mondván, hogy még alá kell írni a pártelnöknek Pesten. Német azóta sem látta a papírokat.

"Később hiába hívtam őket, nem vették fel, vagy csak annyit mondtak, hogy írjak e-mailt, de arra nem válaszoltak. Az autót mindennap használom, nagy anyagi kár nem ért, de becsapva érzem magamat" - mondta a Sonline-nak Németh.

A JESZ-MDF sajtósa a lapnak azt nyilatkozta, csak a választás után, májusban kapnak majd fizetséget az autósok. Azt viszont nem tudta elmagyarázni, hogy miért vették el a férfi szerződését.

JESZ: Április 3-ig kell fizetniük

Bajkó-Sokoray István,  a JESZ politikusa az alábbi idézetet küldte el nekünk a matricás szerződésből:

"Felek megállapodnak abban, hogy a szerződés ideje alatt legalább 500 km megtétele esetén 20.000 Ft, 2500 km felett 30.000 Ft, 5000 km felett 40.000 Ft összeget fizet a szimpatizánsnak banki átutalás útján. A kifizetés két ütemben történik, az első legkésőbb április 3.-ig, a másik május 31-ig."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?