Jácint
17 °C
31 °C

Navracsics: A csalódott balosok pártolnak a Jobbikhoz

2014.03.23. 11:21 Módosítva: 2014-03-23 13:08:28
Orbán helyettese kiosztotta a jobb- és baloldali ellenzéket is. Szerinte az MSZP helyett új baloldal kell.

Az elmúlt években az erkölcsileg megrendült, gazdaságilag szétzilált ország újra elindult a konszolidáció útján, ennek folytatásához kér felhatalmazást a kormány a választóktól

- Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes erről a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt. De főleg az ellenzékről, a baloldalról és a Jobbikról beszélt. Navracsics szerint

  • Jobbik=csalódott balosok Sok, a baloldalban csalódott szavazó pártolt át a Jobbikhoz. A Jobbiknak sok olyan támogatója van, aki korábban a baloldalra szavazott, de már rádöbbent, hogy a baloldaltól nem várhat semmilyen megoldást.
  • MSZP=kommunisták Az MSZP soha nem tagadta meg sem a Kommunisták Magyarországi Pártját, sem a Magyar Dolgozók Pártját, sem a Magyar Szocialista Munkáspártot. Ez az oka annak, hogy miközben mintha megtanulták volna, hogy miként kell viselkedni egy demokráciában, ha hirtelen reagálnak, akkor mégis előtör belőlük a százéves múlt.
  • Nácik=komcsik A radikálisok mindig is közel voltak egymáshoz; példaként említette, hogy a két világháború közötti Németországban azonos volt a kommunisták és a nemzetiszocialisták alapprogramja: a demokrácia felszámolása.
  • Zuschlag, Simon=bukik az MSZP Mesterházy Attila MSZP-elnököt a Simon-ügyben a veszteségek minimalizálása vezeti. Ha igazak például Zuschlag János állításai, amelyek mellé odatesszük a Simon-ügyet, illetve Gyurcsány Ferenc azon állítását, miszerint jobb, ha nem tudjuk, hogy honnan jött a pénz az MSZP-hez, akkor valószínűsíthetjük, hogy miként működhetett a szocialisták finanszírozási rendszere - mondta a miniszter. Szerinte ebben a helyzetben a szocialisták úgy gondolják, bármit is felfednek a múltból, az nem a tisztánlátást segíti, hanem bukásukat gyorsíthatja. Magyarországon egy új baloldalra van szükség, mert a jelenlegivel még az alapvető kérdésekben sem alakítható ki nemzeti konszenzus.

Navracsicsra hamar reagált a Jobbik nevében Mirkóczki Ádám is:

Csak szeretné Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, ha kizárólag a csalódott baloldaliak miatt növekedett volna a Jobbik szavazótábora, valójában "a nemzeti ellenzéket" már olyanok is erősítik, akik korábban a Fideszre szavaztak.