Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Navracsics: A csalódott balosok pártolnak a Jobbikhoz

2014.03.23. 11:21 Módosítva: 2014-03-23 13:08:28
Orbán helyettese kiosztotta a jobb- és baloldali ellenzéket is. Szerinte az MSZP helyett új baloldal kell.

Az elmúlt években az erkölcsileg megrendült, gazdaságilag szétzilált ország újra elindult a konszolidáció útján, ennek folytatásához kér felhatalmazást a kormány a választóktól

- Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes erről a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt. De főleg az ellenzékről, a baloldalról és a Jobbikról beszélt. Navracsics szerint

  • Jobbik=csalódott balosok Sok, a baloldalban csalódott szavazó pártolt át a Jobbikhoz. A Jobbiknak sok olyan támogatója van, aki korábban a baloldalra szavazott, de már rádöbbent, hogy a baloldaltól nem várhat semmilyen megoldást.
  • MSZP=kommunisták Az MSZP soha nem tagadta meg sem a Kommunisták Magyarországi Pártját, sem a Magyar Dolgozók Pártját, sem a Magyar Szocialista Munkáspártot. Ez az oka annak, hogy miközben mintha megtanulták volna, hogy miként kell viselkedni egy demokráciában, ha hirtelen reagálnak, akkor mégis előtör belőlük a százéves múlt.
  • Nácik=komcsik A radikálisok mindig is közel voltak egymáshoz; példaként említette, hogy a két világháború közötti Németországban azonos volt a kommunisták és a nemzetiszocialisták alapprogramja: a demokrácia felszámolása.
  • Zuschlag, Simon=bukik az MSZP Mesterházy Attila MSZP-elnököt a Simon-ügyben a veszteségek minimalizálása vezeti. Ha igazak például Zuschlag János állításai, amelyek mellé odatesszük a Simon-ügyet, illetve Gyurcsány Ferenc azon állítását, miszerint jobb, ha nem tudjuk, hogy honnan jött a pénz az MSZP-hez, akkor valószínűsíthetjük, hogy miként működhetett a szocialisták finanszírozási rendszere - mondta a miniszter. Szerinte ebben a helyzetben a szocialisták úgy gondolják, bármit is felfednek a múltból, az nem a tisztánlátást segíti, hanem bukásukat gyorsíthatja. Magyarországon egy új baloldalra van szükség, mert a jelenlegivel még az alapvető kérdésekben sem alakítható ki nemzeti konszenzus.

Navracsicsra hamar reagált a Jobbik nevében Mirkóczki Ádám is:

Csak szeretné Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, ha kizárólag a csalódott baloldaliak miatt növekedett volna a Jobbik szavazótábora, valójában "a nemzeti ellenzéket" már olyanok is erősítik, akik korábban a Fideszre szavaztak.