Szabira megy a napsütés

2014.03.23. 15:33

Úgy látszik most egy időre búcsút mondhatunk az utóbbi időben gátlástalanul eszkalálódó tavaszi napsütésnek: a köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap délután nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak nyugaton és északon, később egyre többfelé várható eső, zápor, sőt akár zivatarok is kialakulhatnak. A déli szél sokfelé erős lesz, viharos széllökésekre is lehet számítani. A hőmérséklet 16 és 21 fok között alakulhat.

Hétfőn marad az esős idő, nyugaton és a középső tájakon csak 9 és 15 fok között, keleten még 16 fok felett alakul a hőmérséklet. A szél északnyugatira fordul és erős marad.

Keddenfokozatosan csökken a felhőzet, már csak eleinte keleten fordul elő csapadék. Az északnyugati szél változatlanul erős lesz. 10-11 fok körül valószínű a csúcshőmérséklet.

Szerdán kevés felhő lesz az égen, többórás napsütésre jöhet, viszont reggel gyenge fagy lehet, délután 12-13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Azt viszont azért érdemes figyelembe vennie azoknak, akik most azt fontolgatják, hogy a tisztességes tavaszi időjárást követelve az utcára vonulnak, hogy Münchentől nem is túl messze éppen leesett a hó.