Welsz Tamást nem verték halálra, de hogy mérgezésbe halt-e bele, csak napok múlva derül ki

2014.03.23. 15:16

Több napra van még szükség, hogy elkészüljön a toxikológiai vizsgálat eredménye, mely alapján eldönthető, volt-e Welsz Tamás szervezetében méreg, számol be a HírTV. Az orvos szakértő ennek ismeretében mondhatja ki, hogy pontosan mi volt a halál oka. Bár a boncoláskor végeztek egy gyorstesztet, de az általában csak a drogokat mutatja ki.  A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint külsérelmi nyomokat nem találtak a holttesten. 

A pénteki sajtótájékoztatón az ORFK szóvivője, Kovács Viktória egyébként azt mondta, „az eljárásban részt vevő rendőrök nem észlelték, hogy a később elhunyt férfi bármilyen idegen anyagot, élelmiszert, gyógyszert vett volna magához".

A rendőrség cáfol Welsz halálával kapcsolatban

A szóvivő szerint Welsz maga jelentkezett a rendőröknél, hogy bizonyítékokat szeretne átadni a Simon üggyel kapcsolatban. A budapesti lakására kiérkező rendőrökkel együttműködő volt. A lakásról Érdre vitték, majd az autóban azt vették észre a rendőrök, hogy Welsz rosszul lesz, szemei felakadnak.

A Blikknek nyilatkozott György Zsombot, a Magyar Nemzet Magazin újságírója, aki állítása szerint másnap találkozott volna Welsszel. A vállalkozó elmondása szerint hivatalos iratokkal akarta bizonyítani, hogy semmi köze a hamisított útlevelekhez. György szerint utolsó találkozásukkor Welsz "laza volt, a jövőjéről beszélt", de

Nehezen szembesült azzal, hogy falakba, akadályokba ütközik és szerintem nem az a típus volt, aki adott esetben börtönbe vonult volna. Ennek ellenére korai lenne tényként kezelni, hogy öngyilkos lett.