Ödön
2 °C
11 °C

Kósa: A Fidesznek sosem lesz őszödi beszéde

DEBRE20140315001
2014.03.24. 08:33

Tudom, hogy van a baloldalon egy fixa idea, hogy egyszer Orbán Viktornak is lesz őszödi beszéde, de elfelejtik, hogy lényegében ez teljesen kizárt. Teljesen máshogy vagyunk összerakva, mint a szocialisták.

– mondta a Népszabadságnak adott interjúban Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, debreceni polgármester. Kósa szerint egy „értékvezérelt politikában” nincs szükség „coming outokra”, mivel nem fordulhat elő az, hogy „az egész meggyőződésünket sutba dobjuk”.

A lap azt firtató kérdésére, hogy Orbán Viktor is kerülhet Gyurcsány Ferenchez hasonló helyzetbe, ha túlköltekezik, Kósa leszögezte: „Egy, csak egy őszödi beszéd volt, a Gyurcsányé, a szocialistáké, pont”.

Teljesen mindegy

Az interjú több ponton rákérdez arra, hogy miért nincs a Fidesznek hivatalos választási programja, amit Kósa így indokol:

Mert teljesen mindegy, hogy egyes politikusok mit mondanak arról, hogy mit szeretnének csinálni.

A Fidesz alelnöke szerint az eddigi kampányokban az volt a „műsor”, hogy „mindenfajta politikus mondott mindenféle programot, intézkedéstervezetet, aminek semmifajta későbbi politikai relevanciája nem volt”. Szerinte a választóknak abból kell kiindulniuk, hogy egy adott párt mit tett, amikor kormányon volt. Ez alapján pontosan lehet tudni, hogy a Fidesz mit fog csinálni, ha újra megválasztják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?