Megverték a Fidelitas aktivistáját egy DK-s rendezvényen

2014.03.24. 21:07

A Fidesz közlése szerint megrugdosták a Fidelitas aktivistáját Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén hétfő délután, a Fidelitas a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen, írja az MTI.

Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke azt mondta, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének Kossuth téren megtartott kampányrendezvényén egy idős férfi többször megrúgta a Fidelitas aktivistáját, aki lufit osztott a város főterén sétálóknak.

A DK kommunikációs munkatársa az Indexnek elmondta, a párt egy bejelentett rendezvényt tartott, melyen több száz szimpatizáns vett részt. Megjelentek azonban narancssárga kabátban, rengeteg naransszínű lufival Fidesz-aktivisták, akik elindultak feléjük, láthatóan közel akartak kerülni hozzájuk. Ekkor a DK fórumán résztvevők egy csoportja - nem az aktivisták - elkezdtek veszekedni a Fideszesekkel, hogy miért zavarják meg más párt rendezvényét, és hogy menjenek onnan. A kommunikációs munkatárs nem tudja, hogy bántalmazás történt volna. Szerinte mivel a rendőrség mindkét csapat mellett ott állt, 

"A Gyurcsány Ferenc beszédéről tudósító Nyíregyházi Városi Televízió felvételén jól látszik, hogy a Fidelitas aktivistái hallótávolságon kívül, legalább száz méterre sétáltak a rendezvény helyszínétől, így a DK szónokát és a kampányeseményt semmilyen módon nem zavarták" - írta közleményében az MTI-nek Jászai Menyhért. Hozzátette: az eset miatt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a téren tartózkodó járőreinek is be kellett avatkozniuk.

Az eset után a Fidesz nyíregyházi szervezete bocsánatkérésre szólítja fel Gyurcsány Ferencet, "az eset szemtanúi szerint ugyanis egyértelmű, hogy a DK elnöke hergelte fel hallgatóságát, az egyébként a rendezvényt semmilyen módon nem zavaró fiatalok ellen" - áll a közleményben. A Fidesz emellett felszólítja a DK elnökét, hogy "fejezze be az embereket egymás ellen fordító politizálást és ne hergelje munkájukat önkéntes alapon végző fiatalok ellen hallgatóságát" - közölte Jászai Menyhért.

A közlemény szerint a Fidelitas feljelentést tett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.