Judit
2 °C
7 °C

Megverték a Fidelitas aktivistáját egy DK-s rendezvényen

2014.03.24. 21:07

A Fidesz közlése szerint megrugdosták a Fidelitas aktivistáját Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén hétfő délután, a Fidelitas a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen, írja az MTI.

Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke azt mondta, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének Kossuth téren megtartott kampányrendezvényén egy idős férfi többször megrúgta a Fidelitas aktivistáját, aki lufit osztott a város főterén sétálóknak.

A DK kommunikációs munkatársa az Indexnek elmondta, a párt egy bejelentett rendezvényt tartott, melyen több száz szimpatizáns vett részt. Megjelentek azonban narancssárga kabátban, rengeteg naransszínű lufival Fidesz-aktivisták, akik elindultak feléjük, láthatóan közel akartak kerülni hozzájuk. Ekkor a DK fórumán résztvevők egy csoportja - nem az aktivisták - elkezdtek veszekedni a Fideszesekkel, hogy miért zavarják meg más párt rendezvényét, és hogy menjenek onnan. A kommunikációs munkatárs nem tudja, hogy bántalmazás történt volna. Szerinte mivel a rendőrség mindkét csapat mellett ott állt, 

"A Gyurcsány Ferenc beszédéről tudósító Nyíregyházi Városi Televízió felvételén jól látszik, hogy a Fidelitas aktivistái hallótávolságon kívül, legalább száz méterre sétáltak a rendezvény helyszínétől, így a DK szónokát és a kampányeseményt semmilyen módon nem zavarták" - írta közleményében az MTI-nek Jászai Menyhért. Hozzátette: az eset miatt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a téren tartózkodó járőreinek is be kellett avatkozniuk.

Az eset után a Fidesz nyíregyházi szervezete bocsánatkérésre szólítja fel Gyurcsány Ferencet, "az eset szemtanúi szerint ugyanis egyértelmű, hogy a DK elnöke hergelte fel hallgatóságát, az egyébként a rendezvényt semmilyen módon nem zavaró fiatalok ellen" - áll a közleményben. A Fidesz emellett felszólítja a DK elnökét, hogy "fejezze be az embereket egymás ellen fordító politizálást és ne hergelje munkájukat önkéntes alapon végző fiatalok ellen hallgatóságát" - közölte Jászai Menyhért.

A közlemény szerint a Fidelitas feljelentést tett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?