Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Molnár Zsolt: Tisztázni kell, voltak-e Welsznek titkosszolgálati kapcsolatai

2014.03.24. 12:01

A nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, Molnár Zsolt szerint a testületnek keddi ülésén tájékozódnia kell arról, hogy Welsz Tamásnak, a Simon-üggyel összefüggésbe hozott, csütörtökön elhunyt vállalkozónak voltak-e titkosszolgálati kapcsolatai akár Magyarországon, akár más államban – írja az MTI. Hétőn a Népszabadság írt arról, hogy egyre több bizonyíték van arra, hogy a hatóságok tudtak Welsz tevékenységéről, de valamiért nem tettek semmit.

Molnár Zsolt szerint a rendőrségbe vetett bizalom miatt fontos mielőbb tisztázni Welsz Tamás halálának körülményeit, hiszen egy rendőrautóban lett rosszul.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem érkezett olyan fideszes kezdeményezés, hogy az ülésen Mesterházy Attila MSZP-elnököt is hallgassák meg. Kitért arra is, hogy véleménye szerint minden országgyűlési képviselőnek nyilvánossá kellene tennie, rendelkezik-e a magyaron kívül más állampolgársággal.

Rubovszky: Simon pénze három jogcímen is visszajár

Három jogcímen is visszakövetelhetők Simon Gábortól, az MSZP volt elnökhelyettesétől a számára képviselőségének ideje alatt kifizetett juttatások – mondta Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke hétfőn, a testület zárt ülése után újságíróknak.

A kormánypárti képviselő elmondta, hogy a bizottság majdnem egyhangúlag elfogadta az ügyben készült jelentéstervezetének vázát, a jelentést a héten szövegezik meg, a jövő héten pedig várhatóan elfogadják. A Pécsi Tudományegyetem szakértői véleménye „erősorrendben” három visszakövetelési jogcímet tartalmaz, ezt a bizottság elfogadta, és ezt javasolja majd az Országgyűlésnek.

Rubovszky György azt mondta, Mesterházy Attila MSZP-elnök a bizottság ülése előtt egy órával, a kampányra hivatkozva faxban mentette ki magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?