Ödön
2 °C
11 °C

Welsz szinte minden papírt átadott a rendőröknek

2014.03.24. 09:18

Szinte az összes, az illegális tevékenységével összefüggő dokumentumot átadta Welsz Tamás a rendőröknek, mielőtt meghalt – írja a Népszabadság, rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lap értesülései szerint a vállalkozó múlt csütörtökön előre egyeztetett időpontban találkozott a rendőrökkel Logodi utcai irodájában. A dokumentumok és adathordozók egy részét előre kikészítette, míg a többit egy az irodához tartozó pincerészben, két tanú jelenlétében mutatta meg a rendőröknek.

Ezután közölte, hogy az érdi lakásán további hasznos anyagok vannak, ezért a rendőrök autóba ültették, és Érdre vitték. Ott élettársa előtt átadta azokat a papírokat és adathordozókat, amelyek a korábbi házkutatás során nem kerültek elő. A Népszabadság szerint kérdéses, hogy csak a bissua-guineai útlevélügyekkel kapcsolatos dokumentumokat, vagy a jóval nagyobb biznisznek számító vagyonosodási ügyekben nyújtott segítségét alátámasztó iratokat is átadott a rendőröknek. A lap értesülései szerint a volt MSZP-s elnökhelyettes Simon Gábornak is hamis útlevelet készítő Welsz és „ügynökei” afrikai országok jövedelemigazolásaival is üzleteltek.

Rendőrök az Országos Mentőszolgálat budai mentőállomásán, ahova rendőrök vitték Welsz Tamást, miután rosszul lett, miközben a Központi Nyomozó Főügyészségre vitték 2014. március 20-án. A mentőállomáson az orvosok nem tudták megmenteni Welsz Tamás életét.
Rendőrök az Országos Mentőszolgálat budai mentőállomásán, ahova rendőrök vitték Welsz Tamást, miután rosszul lett, miközben a Központi Nyomozó Főügyészségre vitték 2014. március 20-án. A mentőállomáson az orvosok nem tudták megmenteni Welsz Tamás életét.

Elsikkadt feljelentések

A Népszabadság információi szerint 2011-ben valaki, aki utazásra alkalmatlan okmányt kapott Welsztől, feljelentette őt a rendőrségen. A rendőrség azonban a feljelentés sorsáról nem adott információt a lapnak, arra hivatkozva, hogy „nem adható olyan tájékoztatás, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik”.

A rendőrség azonban korábban azt közölte, hogy nem folyik náluk Welsz Tamást érintő büntetőeljárás. A lap szerint egyre több bizonyíték van arra, hogy a hatóságok tudtak Welsz tevékenységéről, de valamiért nem tettek semmit.

Welsz Tamás halálának körülményei továbbra is rejtélyesek. A Blikk szerint valamilyen szintetikus drog túladagolása is végezhetett vele, de erre konkrét bizonyítékot nem találtak, csak annyit, hogy „a halál körülményei nem mondanak ellent a túladagolásnak”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?