Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Behívták Mesterházyt a Simon–Welsz-ügyben

2014.03.25. 14:57 Módosítva: 2014-03-25 17:45:43

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ténymegállapító vizsgálatot indít a Simon–Welsz-ügyben. Erről egyhangúlag döntött a testület kedden, miután Molnár Zsolt (MSZP) bizottsági elnök elhagyta az üléstermet.

A vizsgálatot kezdeményező Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke elmondta: elkészített egy idézést, amiben április 3-án 10 órára Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét és Rubovszky Györgyöt (KDNP), a mentelmi bizottság elnökét hívják meg a bizottság elé. A meghívókat még kedden futárpostával juttatják el az érintetteknek.

Nem megy

Mesterházy Attila kedden egy nyíregyházi sajtótájékoztatón azt mondta, nem megy el az ülésre, mert törvénytelennek tartja a testület ténymegállapító vizsgálatra vonatkozó kezdeményezését - írja az MTI. Újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a nemzetbiztonsági törvény 14. paragrafusa pontosan tartalmazza, hogy a bizottság milyen kérdésekben folytathat tényfeltáró vizsgálatot, és ilyen ügyek, mint a szóban forgó Simon-Welsz-ügy, nem szerepelnek a rendelkezések között.

Molnár Zsolt előzőleg a bizottság ülésén azt kezdeményezte: minden parlamenti párt frakcióvezetőjét hívják meg, hogy nyílt ülésen számoljanak be arról, a frakciótagoknak van-e a magyaron kívül más útlevelük, illetve állampolgárságuk. Miután ezt a javaslatot a bizottság többsége leszavazta, Németh Szilárd viszont fenntartotta kezdeményezéseit, Molnár Zsolt az ülés levezetését átadta a fideszes alelnöknek.

Molnár az ülés után azt mondta, nincs arra vonatkozó adat, hogy Welsz kapcsolatban állt volna titkosszolgálatokkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?