Simon Gábor előzetesben marad

2014.03.25. 10:34

Előzetes letartóztatásban marad Simon Gábor, a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a volt szocialista országgyűlési képviselő kényszerintézkedéséről szóló végzést – tudta meg az MTI kedden az ügyet jól ismerő forrásból.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság két hete helyezte előzetes letartóztatásba az MSZP volt elnökhelyettesét, akit költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítanak. 

A bíróság akkor a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el.

Simon Gábort azzal gyanúsítják, hogy egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, bissau-guineai útlevelet szerzett Welsz Tamástól, majd ezzel bankszámlát nyitott, amire 75 millió forintot tett. Emellett egy osztrák számlán 240 millió forintnyi devizája van, de a pénz eredetéről nem tudni, a vagyonnyilatkozatában mindenesetre nem tüntette fel.

Az MSZP volt elnökhelyettesét azután tartóztatták le, hogy a rendőrség házkutatást tartott Welsz Tamás érdi lakásában. Welsz a napokban egy rendőri eljárás során elhunyt.