Jolán
2 °C
4 °C

Simon Gábor előzetesben marad

2014.03.25. 10:34

Előzetes letartóztatásban marad Simon Gábor, a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a volt szocialista országgyűlési képviselő kényszerintézkedéséről szóló végzést – tudta meg az MTI kedden az ügyet jól ismerő forrásból.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság két hete helyezte előzetes letartóztatásba az MSZP volt elnökhelyettesét, akit költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítanak. 

A bíróság akkor a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el.

Simon Gábort azzal gyanúsítják, hogy egy saját személyi adatait tartalmazó, hamis, bissau-guineai útlevelet szerzett Welsz Tamástól, majd ezzel bankszámlát nyitott, amire 75 millió forintot tett. Emellett egy osztrák számlán 240 millió forintnyi devizája van, de a pénz eredetéről nem tudni, a vagyonnyilatkozatában mindenesetre nem tüntette fel.

Az MSZP volt elnökhelyettesét azután tartóztatták le, hogy a rendőrség házkutatást tartott Welsz Tamás érdi lakásában. Welsz a napokban egy rendőri eljárás során elhunyt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?