Nem kapott állampolgárságot a Magyarországról szóló imázsfilm rendezője

2014.03.26. 16:13 Módosítva: 2014.03.26. 20:12

Kostil Danila rendező a Facebook-oldalán  jelentette be , hogy bár Ezüst Medvével díjazták Berlinben a Magyarországról szóló imázsfilmjét, nem kapta meg a magyar állampolgárságot.

Kostil Luka testvérem nevében is köszönöm magyarországnak, hogy 18 év után is elutasították a magyar állampolgárság iránti kérelmünket. Miután itt nőttünk fel, tanultunk, elöször voltunk szerelmesek, életreszóló barátságokat kötöttünk, tanultunk meg alkotni és alkottunk. Azt hiszem az imázsfilm helyett inkább erről kellett volna filmet csinálnunk.

A 30 éves rendező Üzbegisztánban született, családjával 12 éves korában telepedett le Magyarországon. Készített klipeket az Irie Maffiának, a Zagarnak, a The Kolinnak és Adrian Siebernek, rendezett kísérleti és kisjátékfilmeket (in Memoriam, EatMeat), legutóbb pedig testvérével, Lukával együtt ő jegyezte azt a Magyarország, több mint amit várnál című imázsfilmet, ami márciusban Ezüst Medve-díjat nyert Berlinben a Tourism Media Awardon.

Think Hungary -- More than expected imázsfilm

Az Index megkereste a rendezőt, hogy mondja el, mire hivatkozva utasították el a kérelmüket, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Frissítés: Danila kérdésünkre közölte, hogy sajnos félreérthető volt a Facebookos üzenete, csak a testvére, Luka adott be igénylést, és azt utasították el. Az ügyről viszont egyelőre nem szeretnének nyilatkozni.