Nyugdíjasokkal és őstermelőkkel levelez a kormány

2014.03.26. 11:31

Az őstermelők és a korkedvezményes nyugdíjasok is miniszteri levelet kaptak a napokban arról, hogy mennyi mindent tett értük a kormány az elmúlt négy évben – írja az Átlátszó.hu.

Köszönöm azt a helytállást, amit a munkahelyén, a családjában, a gyermeknevelésben tanúsított az elmúlt évtizedekben. Az Ön élete követendő példa

– szólítja meg Balog Zoltán erőforrás-miniszter a korkedvezményes nyugdíjasokat március 20-án keltezett levelében. A miniszter az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon keresztül üzent az érintetteknek. A levélben emlékeztet többek között arra, hogy a kormány első intézkedéseinek egyike az volt, hogy lehetővé tette a nőknek a 40 év szolgálait idő utáni nyugdíjazást, „több időt fordíthatnak családjukra, unokáikra”.

Fazekas Sándor agárminiszter levelét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalon keresztül kapták meg a regisztrált őstermelők. Huszonháromezer fővel nőtt a mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma, lehetőség nyílt új külföldi piacok nyitására, javultak a termelési adatok, megtízszerezték az állami földet használók számát – sorolja a kormány eredményeit Fazekas Sándor, aki így zárja a levelét:

A magyar vidék boldogulása közös ügyünk. Új feladatok várnak ránk: Önökkel kell együtt haladnunk a jövőben is. Továbbra is szükségünk lesz az Önök kitartó munkájára és támogatására.

A két levelet itt lehet megnézni.