Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rogán Antalnak dupla akkora a lakása, mint ahogy eddig nyilatkozott róla

2014.03.26. 19:42

Januári vagyonnyilatkozatában nem a valós adatokat tüntette fel budai ingatlanáról képviselői vagyonnyilatkozatában Rogán Antal. A fideszes politikus a január 31-i nyilatkozatában azt írta, hogy a 149 négyzetméteres lakás, ami 2009 decemberében vett, felerészben az övé. Valójában viszont a földhivatali nyilvántartás szerint ő az ingatlan egyedüli tulajdonosa.

Ezt Rogán ellenfelei is kiszúrták, írja a 444.hu, amely értesülései szerint március 21-én került nyomdába az baloldali szórólap, amin leleplezték a hibát. Rogán pedig történetesen épp aznap módosította a vagyonnyilatkozatát a helyes adatra. A nyilatkozathoz kézírásos magyarázatot is fűzött, miszerint „az ingatlant házastársi közös vagyonnak tekintem, így valójában 50%-a a feleségem tulajdona. Az ingatlannyilvántartásban azonban 100%-ban sajátként szerepel”.

A Societas által működtetett egyenesen.hu szerint Rogán nejének a saját nevén is van egy lakása ugyanabban a lakóparkban, a 444 ezt úgy pontosítja, hogy egy 141 négyzetméteres lakás 52 százalékos tulajdonosa. Mindkét lakást hitelből vásárolták, a tulajdoni lapok alapján Rogánnak 111 ezer euró, nejének 30 millió forint hitel van bejegyezve a lakásra. Az átlagos négyzetméterenkénti árakon számolva a 444 úgy kalkulát, hogy „a Rogán nevén levő lakás kb. 89 millió, a felerészt a neje tulajdonában lévő lakás 84 millió forintba kerülhetett”.