Rogán Antalnak dupla akkora a lakása, mint ahogy eddig nyilatkozott róla

2014.03.26. 19:42

Januári vagyonnyilatkozatában nem a valós adatokat tüntette fel budai ingatlanáról képviselői vagyonnyilatkozatában Rogán Antal. A fideszes politikus a január 31-i nyilatkozatában azt írta, hogy a 149 négyzetméteres lakás, ami 2009 decemberében vett, felerészben az övé. Valójában viszont a földhivatali nyilvántartás szerint ő az ingatlan egyedüli tulajdonosa.

Ezt Rogán ellenfelei is kiszúrták, írja a 444.hu, amely értesülései szerint március 21-én került nyomdába az baloldali szórólap, amin leleplezték a hibát. Rogán pedig történetesen épp aznap módosította a vagyonnyilatkozatát a helyes adatra. A nyilatkozathoz kézírásos magyarázatot is fűzött, miszerint „az ingatlant házastársi közös vagyonnak tekintem, így valójában 50%-a a feleségem tulajdona. Az ingatlannyilvántartásban azonban 100%-ban sajátként szerepel”.

A Societas által működtetett egyenesen.hu szerint Rogán nejének a saját nevén is van egy lakása ugyanabban a lakóparkban, a 444 ezt úgy pontosítja, hogy egy 141 négyzetméteres lakás 52 százalékos tulajdonosa. Mindkét lakást hitelből vásárolták, a tulajdoni lapok alapján Rogánnak 111 ezer euró, nejének 30 millió forint hitel van bejegyezve a lakásra. Az átlagos négyzetméterenkénti árakon számolva a 444 úgy kalkulát, hogy „a Rogán nevén levő lakás kb. 89 millió, a felerészt a neje tulajdonában lévő lakás 84 millió forintba kerülhetett”.