Vérfertőzéssel vádolják apát és lányát

2014.03.26. 12:46

Vérfertőzéssel vádolt meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy 47 éves szentpéterúri apát és 27 éves lányát. A vád szerint apának és lányának 8 évig (2005 decemberétől 2013 januárjáig) tartott a viszonya, amiből 2008-ban fiuk,  2011-ből leányuk született.

Az origo a Zala Megyei Főügyészségtől megtudta, hogy a korábban megrontás, embercsempészés és ittas vezetés miatt elítélt apa 2005-ben szabadult a börtönből, de azóta nem került összetűzésbe a rendőrséggel.

A férfi élettársával, két lányával, valamint lányával közös gyerekével élt együtt. A vérfertőző kapcsolatra azután derült fény, hogy a férfi másik lánya bejelentést tett a rendőrségen, mert az apa életveszélyesen megfenyegette, és szexuális viszonyt szeretett volna vele létesíteni.

A rendőrség kihallgatta az idősebb lányt is, aki elmondta, hogy évek óta titkolt viszony van közte és az apja között, volt, hogy minden nap közösültek. Az ügyészségi szóvivő szerint nem bizonyított, hogy ezek erőszakkal történtek volna.

A nemrégiben hatályba lépett új Btk. a vérfertőzés esetében lejjebb szállította a büntetés felső határát, eszerint aki egyenesági rokonával szexuális cselekményt végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.