Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biztonsági őröket rúgtak ki Pakson

2014.03.27. 14:46

2014. január 1-jétől valóban több személy- és vagyonőri feladatot ellátó munkavállaló munkaviszonya megszűnt, részben közös megegyezés, részben munkáltatói felmondás útján – közölte a parlament honlapján egy írásbeli kérdésre válaszolva a belügyminiszter. Mint arról a Vg.hu cikke beszámol: Pintér Sándort a független Dorosz Dávid azokról az elmúlt napokban elterjedt híresztelésekről kérdezte, amelyek szerint a paksi atomerőműben egyidejűleg több fegyveres biztonsági őr munkaviszonyát szüntették meg. „A városban terjedő szóbeszéd szerint az egyik biztonsági őr az atomerőmű területén követett el öngyilkosságot szolgálati fegyverével” – írta a független képviselő.

Dorosz felhívta a figyelmet, hogy a fegyveres biztonsági őrségek hatósági felügyeletét a rendőrség gyakorolja. Így többek között a rendőrség dönt a szolgálati igazolvány visszavonásáról a foglalkoztatási jogviszony megszűnése esetén. Mivel a paksi atomerőmű fizikai védelmének garantálása Magyarország biztonsága szempontjából alapvető jelentőségű, a fegyveres biztonsági őrséget érintő személyi változásokat a minisztérium kiemelten figyeli.

Pintér közölte, hogy a Dorosz által kérdezett időszakban nem történt haláleset a paksi atomerőmű területén.