Lemondott a boldogságról a kormány

2014.03.27. 10:35 Módosítva: 2014.03.27. 12:29

A Nemzetgazdasági Minisztérium megszüntette Boldogságkutató műhelyét - írja a Bors, és nem, ez nem vicc, tényleg volt ilyen.

kip

Megalakulásáról mi is írtunk, és bár az NGM Tervezéskoordinációs Államtitkárságán működő műhely munkatársaitól túl sokat nem is tudtunk meg a feladataikról, az azért kiderült, hogy a minisztérium munkatársai önkéntes alapon kutatták a boldogságot. Dolgozott ott közgazdász, elemző kutató, geográfus és szociológus is, egy adott téma iráni puszta érdeklődésből.

A boldogságkutatást, mint olyat azonban nem az NGM találta ki, létező tudományág, az egészségpszichológia egyik irányzata, és nagyon is szükség van rá egy olyan országban, ami rendre az utolsók között végez a nemzetközi közérzeti kutatásokban.

Ezért is reménytelenül szomorú most a Bors híre, miszerint megszűnt a kormányzati szintű boldogságkutatás. A lap csak azt szerette volna megtudni, hogy mire jutottak az elmúlt két évben a boldogságkutatók, és erre kiderült, hogy már legalább négy hónapja nem is dolgoznak.

Kérdéseivel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Boldogságkutató műhely megszűnt a Tervezéskoordinációs Államtitkárság szervezeti átalakításakor

- közölte a minisztérium sajtóosztálya szűkszavúan.

Az államtitkárság átalakítása feltehetően akkor történt meg, amikor novemberben Komoróczki István átvette a szervezetet, de hogy a műhely megszüntetéséért ő vagy egyenesen Varga Mihály-e a felelős, sajnos nem tudni.