Erzsébet
1 °C
4 °C

Lemondott a boldogságról a kormány

2014.03.27. 10:35 Módosítva: 2014-03-27 12:29:03

A Nemzetgazdasági Minisztérium megszüntette Boldogságkutató műhelyét - írja a Bors, és nem, ez nem vicc, tényleg volt ilyen.

kip

Megalakulásáról mi is írtunk, és bár az NGM Tervezéskoordinációs Államtitkárságán működő műhely munkatársaitól túl sokat nem is tudtunk meg a feladataikról, az azért kiderült, hogy a minisztérium munkatársai önkéntes alapon kutatták a boldogságot. Dolgozott ott közgazdász, elemző kutató, geográfus és szociológus is, egy adott téma iráni puszta érdeklődésből.

A boldogságkutatást, mint olyat azonban nem az NGM találta ki, létező tudományág, az egészségpszichológia egyik irányzata, és nagyon is szükség van rá egy olyan országban, ami rendre az utolsók között végez a nemzetközi közérzeti kutatásokban.

Ezért is reménytelenül szomorú most a Bors híre, miszerint megszűnt a kormányzati szintű boldogságkutatás. A lap csak azt szerette volna megtudni, hogy mire jutottak az elmúlt két évben a boldogságkutatók, és erre kiderült, hogy már legalább négy hónapja nem is dolgoznak.

Kérdéseivel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Boldogságkutató műhely megszűnt a Tervezéskoordinációs Államtitkárság szervezeti átalakításakor

- közölte a minisztérium sajtóosztálya szűkszavúan.

Az államtitkárság átalakítása feltehetően akkor történt meg, amikor novemberben Komoróczki István átvette a szervezetet, de hogy a műhely megszüntetéséért ő vagy egyenesen Varga Mihály-e a felelős, sajnos nem tudni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?