Új formaruhát kapnak a parlamenti idegenvezetők

2014.03.27. 12:30

Új formaruhát kapnak a parlamenti idegenvezetők és a terembiztosok. A friss közbeszerzési értesítőben megjelent adatok szerint összesen 48 fő részére vesz új ruhát az Országgyűlés 17 millió forintért. A részletes felsorolás szerint többek között 36 darab fekete és 8 darab barna öltönyt és 70 darab aranyszínű nyakkendőt, 60 barna blézert és 42 darab darab szoknyát rendel a parlament. Emellett 150 darab pólót és 88 inget is le kell szállítania a győztes Merletto-Farinacci Kft.-nek.

A parlamentnél és a cégnél is érdeklődtünk, hogy a ruhákat meg lehet-e nézni. A Kft. egyik tulajdonosa, Szaszkó Adrien nem nyilatkozott, a parlament válaszát pedig még várjuk.

Ugyancsak a közbeszerzési értesítőből derül ki, hogy megújul a Parlamenti Információs Rendszer, ahonnan a törvényjavaslatok, a képviselői hozzászólások tölthetők le. A rendszert az Albacomp SH Kft. szállítja 35 millió forintért. Az eredeti díjban havi 16 óra szakértői konzultációt tartalmaz, a további konzultáció 100 ezer forintba kerül

A közbeszerzést hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban írták ki, mert kevés idő volt az eljárás lebonyolítására. Ennek oka, hogy az információs rendszert is befolyásoló házszabályt nemrég fogadták el, az új országgyűlés pedig várhatóan április 22-én már összeül.