Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Juhász: Vizsgálni kéne Rogánék ingatlanvagyonát

2014.03.28. 13:48

Juhász Péter az Együtt-PM nevében közérdekű bejelentéssel fordul a NAV-hoz, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezzen Rogán Antal ellen. Mint ahogy a párt erről szóló közleményében írja: a lépéstől azt várják, hogy 

„kiderüljön, miből származik a Rogán-házaspár mesés ingatlanvagyona, titkol-e a fideszes politikus esetleg más több tízmilliós értékű vagyontárgyat, vagy ingatlant is a választópolgárok elől”.

Rogán Antalnak 2013-as vagyonnyilatkozata szerint egy budapesti ingatlan, egy 149 négyzetméteres, II. kerületi társasházi lakás van a tulajdonában. A párt közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy Rogán március 21-én kézzel javította a vagyonnyilatkozatát, és hozzáfűzött egy megjegyzést, miszerint az ingatlant házastársi közös tulajdonnak tekinti, így „valójában” 50 százaléka a feleségéé, az ingatlannyilvántartás szerint viszont ő a 100 százalékos tulajdonos.

Az V. kerületi polgármester felesége a Pasa Park egy másik, 141 négyzetméteres lakásnak is 52 százalékos tulajdonosa.  A közleményben azt írják: a házaspár mindkét lakást hitelből vásárolta, a tulajdoni lapok alapján Rogánnak 111 ezer euró (mintegy 34 millió forint), nejének 30 millió forint hitel van bejegyezve a lakásra. Az Együtt-PM választ vár arra, hogy Rogánéknak miért van szüksége két lakásra ugyanabban a lakóparkban, és hogy Rogán Antal felesége miből fizeti a 30 milliós jelzálog részleteit, ha nincs semmilyen jövedelme.

Az Index információi szerint a két lakást idő közben egyesítették, és így egy 200 négyzetméteres ingatlan jött létre.

"Ismét egy reménytelen politikus kétségbeesett kísérletét láthatjuk arra, hogy elterelje a figyelmet Simon Gábor még mindig tisztázatlan százmillióiról, valamint a kémregénybe illő afrikai útlevelek történetéről." - reagált a lakásügyi sajtótájékoztatóra Rogán.

A frakcióvezető leszögezte, hogy a baloldal állításaival ellentétben nincsen két lakása. 2012-ben, második gyermeke születése után azzal a céllal vásárolták meg a szomszédos lakás felét, hogy két szobával bővítsék otthonukat. Az építkezés már befejeződött, a használatbavételi engedélyezés lezárultáig azonban külön helyrajzi számon szerepel a két ingatlan, még ha valójában egy lakásról is van szó. Minden ezzel ellentétes állítás hazugság. A Fidesz frakcióvezetője fenntartja magának azt a törvény adta jogot, hogy feleségével minden vagyona közös.

Ami pedig a vagyonnyilatkozatot illeti: annak utólagos javítása teljesen jogszerű, ezt bizonyára Juhász Péter is tudja, akinek szövetségesei is - például Lendvai Ildikó, Kolber István, Lamperth Mónika - éltek már ezzel a lehetőséggel.

Korábban úgy volt, hogy az Együtt-PM nevében Juhász Péter indul Rogán Antal ellen a budapesti 1-es számú választókerületben, de a baloldali pártok megállapodásának köszönhetően a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs lett a közös jelölt. Ebben a körzetben indul az LMP-s Schiffer András is.