Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Előzetesbe került a Magyar Demokratikus Unió elnöke

2014.03.29. 09:33

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte Urbán-Szabó László, a Magyar Demokratikus Unió elnökének előzetes letartóztatását -tudta meg a Blikk. AZ MDU 17 jelöltet állított az áprilisi választásra, így számukra az állam 17 millió forintot utalt ki.

A pártelnök ellen csalás miatt tettek feljelentést. Az egyik sértett, P. Ferenc elmondta, hogy Urbán-Szabó 30 millió forintot csalt ki tőle a kapcsolataira, a közelgő választásokra, és az általa létrehozott párt reménybeli sikereire hivatkozva.  Egy másik sértett a VI. kerületben tett feljelentést a pártelnök ellen, így most a XIV. és a VI. kerületi rendőrkapitányság is eljárást folytat csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt. 

A Blikk megpróbálta megtudni az MDU-tól, hogy ki irányítja a pártot azután, hogy Urbán-Szabó előzetesbe került, de nem sikerült választ kapnia. 

Urbán-Szabó egyébként az ezredforduló idején több évig körözés alatt állt. 2005 áprilisában Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja (Létalap) néven alapított szervezetet. Már ekkor is több eljárás indult ellene.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!