Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rogán és helyettese 300 milliós ingatlanvagyont halmoztak fel

2014.03.29. 16:14
Az V. kerület polgármestere és helyettese - a feleségekkel együtt - három luxus lakást birtokol egy budai lakóparkban.

Rogán Antalnak a napokban jutott eszébe, hogy nem 50, hanem 100 százalékban tulajdonosa egy 149 négyzetméteres budai ingatlannak. A vagyonnyilatkozat utólagos módosítására a Rogánt támadó V. kerületi MSZP-s szórólap hívta fel a figyelmet, és néhány nappal a választás előtt mellesleg bedobták azt az információt is, hogy az V. kerületi polgármester feleségének is van egy különálló ingatlana ugyanabban a budai lakóparkban.

Az ellenzék nem hagyta annyiban a témát, és szombatra kiderítették, hogy Rogán felesége nem egyedül, hanem az alpolgármester élettársával közösen birtokol egy 141 négyzetméteres lakást, de a helyettesnek, Puskás Andrásnak is van egy, barátnőjével közös, hasonló méretű lakása ugyanott. Az ingatlanok alapterülete összességében meghaladja a 450 négyzetmétert, (hivatalosan valójában 490 nm) így akár 300 millió forint lehet a forgalmi értékük.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rogán Antal 2009 óta úgy tüntetett fel egy 149 nm-es II. kerületi ingatlant vagyonnyilatkozataiban, mintha az 50 százalékban lenne az ő tulajdona. Valójában viszont a földhivatali nyilvántartás szerint végig ő volt az ingatlan egyedüli tulajdonosa. Amikor ezt ellenfelei kiszúrták és megjelentették, akkor Rogán még aznap módosította vagyonnyilatkozatát, amihez hozzátette: 

„az ingatlant házastársi közös vagyonnak tekintem, így valójában 50%-a a feleségem tulajdona. Az ingatlannyilvántartásban azonban 100%-ban sajátként szerepel".

A tulajdoni lap szerint egyébként más pontatlanság is volt a vagyonnyilatkozatban. A lakás mérete 2010 óta 35 nm-rel bővült, miután egy télikertet és egy lépcsőházrészt is hozzácsatoltak.

Ugyanebben az épületegyüttesben Rogán feleségének is van egy ingatlana, amiben 52 százalékos tulajdonjoggal rendelkezik. Az Együtt-PM szombati közleménye szerint ennek a lakásnak a másik tulajdonosa Rogán alpolgármestere, Puskás András élettársa, Deák Annamária.

Rogán Antal azt mondta, hogy a második gyerek miatt vettek még egy lakásrészt, hogy két új szobát alakítsanak ki, és azt nyitották össze saját lakásukkal. Rogán azt is mondta, hogy a bővítés gyakorlatilag már elkészült, csupán a használatba vételi engedély hiánya miatt nincs még bejegyezve az új lakrész.

Ezzel szemben Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke mai videójában azt állítja, ez az összenyitás egészen extrém módon képzelhető csak el, a tulajdoni lap szerint ugyanis az egyik lakás a B lépcsőház 1. emeletén, míg a másik a C lépcsőház 3. emeletén van.

Kiderült az is, hogy az V. kerület alpolgármestere és annak élettársa közösen is birtokol egy ingatlant ugyanabban a budai lakóparkban.  Puskásék Rogánnal egy évben, 2009-ben vásárolták meg a 141 nm-es lakást, amely idő közben szintén bővült, és jelenleg 166 nm-esként van nyilvántartva.