Rogán és helyettese 300 milliós ingatlanvagyont halmoztak fel

2014.03.29. 16:14
Az V. kerület polgármestere és helyettese - a feleségekkel együtt - három luxus lakást birtokol egy budai lakóparkban.

Rogán Antalnak a napokban jutott eszébe, hogy nem 50, hanem 100 százalékban tulajdonosa egy 149 négyzetméteres budai ingatlannak. A vagyonnyilatkozat utólagos módosítására a Rogánt támadó V. kerületi MSZP-s szórólap hívta fel a figyelmet, és néhány nappal a választás előtt mellesleg bedobták azt az információt is, hogy az V. kerületi polgármester feleségének is van egy különálló ingatlana ugyanabban a budai lakóparkban.

Az ellenzék nem hagyta annyiban a témát, és szombatra kiderítették, hogy Rogán felesége nem egyedül, hanem az alpolgármester élettársával közösen birtokol egy 141 négyzetméteres lakást, de a helyettesnek, Puskás Andrásnak is van egy, barátnőjével közös, hasonló méretű lakása ugyanott. Az ingatlanok alapterülete összességében meghaladja a 450 négyzetmétert, (hivatalosan valójában 490 nm) így akár 300 millió forint lehet a forgalmi értékük.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rogán Antal 2009 óta úgy tüntetett fel egy 149 nm-es II. kerületi ingatlant vagyonnyilatkozataiban, mintha az 50 százalékban lenne az ő tulajdona. Valójában viszont a földhivatali nyilvántartás szerint végig ő volt az ingatlan egyedüli tulajdonosa. Amikor ezt ellenfelei kiszúrták és megjelentették, akkor Rogán még aznap módosította vagyonnyilatkozatát, amihez hozzátette: 

„az ingatlant házastársi közös vagyonnak tekintem, így valójában 50%-a a feleségem tulajdona. Az ingatlannyilvántartásban azonban 100%-ban sajátként szerepel".

A tulajdoni lap szerint egyébként más pontatlanság is volt a vagyonnyilatkozatban. A lakás mérete 2010 óta 35 nm-rel bővült, miután egy télikertet és egy lépcsőházrészt is hozzácsatoltak.

Ugyanebben az épületegyüttesben Rogán feleségének is van egy ingatlana, amiben 52 százalékos tulajdonjoggal rendelkezik. Az Együtt-PM szombati közleménye szerint ennek a lakásnak a másik tulajdonosa Rogán alpolgármestere, Puskás András élettársa, Deák Annamária.

Rogán Antal azt mondta, hogy a második gyerek miatt vettek még egy lakásrészt, hogy két új szobát alakítsanak ki, és azt nyitották össze saját lakásukkal. Rogán azt is mondta, hogy a bővítés gyakorlatilag már elkészült, csupán a használatba vételi engedély hiánya miatt nincs még bejegyezve az új lakrész.

Ezzel szemben Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke mai videójában azt állítja, ez az összenyitás egészen extrém módon képzelhető csak el, a tulajdoni lap szerint ugyanis az egyik lakás a B lépcsőház 1. emeletén, míg a másik a C lépcsőház 3. emeletén van.

Kiderült az is, hogy az V. kerület alpolgármestere és annak élettársa közösen is birtokol egy ingatlant ugyanabban a budai lakóparkban.  Puskásék Rogánnal egy évben, 2009-ben vásárolták meg a 141 nm-es lakást, amely idő közben szintén bővült, és jelenleg 166 nm-esként van nyilvántartva.