Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Simon Gábornak újabb bankszámlái kerültek elő

2014.03.31. 07:58

A salzburgi Bankhaus Spänglernél, a grazi Bankhaus Krentschkernél és a zürichi UBS AG Banknál is voltak számlái Simon Gábornak – írja a Magyar Nemzet. A számlákon pénzmozgás is volt: az MSZP volt elnökhelyettese esetenként akár egymillió eurót elérő ki- és befizetéseket bonyolított le. A lap ezt a házkutatások és a banki információk beszerzése során előkerült pénzintézeti dokumentumokra és tárgyi bizonyítékokra hivatkozva írja.

Ezek alapján a salzburgi Bankhaus Spänglernél 2008-ban niytottak számlát Simon Gábor nevére. A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint ezen a számlán meglehetősen nagy összegek mozogtak. 2011. április 4-én például 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint) volt a számlán, a legtöbb pénzmozgás a 2008 és 2010 közötti időszakban történt – írja a lap. A számla terhére értékpapírokat is vásároltak.

A Magyar Nemzet szerint Simon a Bankhaus Krentschkernél nyitott számláján is „nagy összegű pénzforgalmat bonyolított le”, de itt konkrét összegeket nem említenek. A zürichi UBS AG Banknál viszont a lap tudomása szerint 2011. március 30-án 347 068 eurót (körülbelül 107 millió forintot) tartott Simon Gábor, valamint széfet is bérelt itt.

Simon további ausztriai bankszámlájáról, a 240 milliósról, és az ott elhelyezett pénz eredetéről korábban mi is írtunk.