Századvég: Stabilan és nagyon vezet a Fidesz

2014.03.31. 15:52

Stabilan őrzik a vezető pozíciójukat a kormánypártok alig egy héttel a választások előtt, derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. A biztosan szavazó pártválasztók körében a Fidesz-KDNP 51 százalékon, a közös baloldali lista (a Kormányváltók) 25 százalékon, a Jobbik pedig 18 százalékon áll a felmérés szerint. Az utóbbi erősödött, a baloldal pedig gyengült az elmúlt hetekben.

A teljes népességben pedig így alakulnak az arányok: Fidesz-KDNP 33 százalék, baloldali pártszövetség 19 százalék,  Jobbik 14 százalék. A bizonytalan szavazók aránya csökkent, már csak 27 százalék tartozik ebbe a csoportba. 

A Jobbik hónapok óta tartó erősödése az elmúlt hetekben is folytatódott, és a szélsőjobboldali párt egyre közelebb kerül a kormányváltókhoz. A Századvég kutatása szerint az LMP-nek jó esélye van bejutni a parlamentbe, mivel mind a biztos szavazók, mind a teljes népesség körében öt százalék körül mozog a támogatottsága.

A Századvég március 27. és 30. között 1000 véletlenszerűn kiválasztott nagykorútól kérdezte meg, hogy melyik pártot támogatja.