Szilvia
5 °C
16 °C

Századvég: Stabilan és nagyon vezet a Fidesz

2014.03.31. 15:52

Stabilan őrzik a vezető pozíciójukat a kormánypártok alig egy héttel a választások előtt, derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. A biztosan szavazó pártválasztók körében a Fidesz-KDNP 51 százalékon, a közös baloldali lista (a Kormányváltók) 25 százalékon, a Jobbik pedig 18 százalékon áll a felmérés szerint. Az utóbbi erősödött, a baloldal pedig gyengült az elmúlt hetekben.

A teljes népességben pedig így alakulnak az arányok: Fidesz-KDNP 33 százalék, baloldali pártszövetség 19 százalék,  Jobbik 14 százalék. A bizonytalan szavazók aránya csökkent, már csak 27 százalék tartozik ebbe a csoportba. 

A Jobbik hónapok óta tartó erősödése az elmúlt hetekben is folytatódott, és a szélsőjobboldali párt egyre közelebb kerül a kormányváltókhoz. A Századvég kutatása szerint az LMP-nek jó esélye van bejutni a parlamentbe, mivel mind a biztos szavazók, mind a teljes népesség körében öt százalék körül mozog a támogatottsága.

A Századvég március 27. és 30. között 1000 véletlenszerűn kiválasztott nagykorútól kérdezte meg, hogy melyik pártot támogatja. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?