Borsodi fideszesek MSZMP-s múltját firtatják

2014.04.02. 09:14

Sebestyén László miskolci országgyűlési képviselő MSZMP-s múltjának kiderülése után még egy Borsod megyei fideszesről tudható, hogy tagja volt az állampártnak - írja a Népszabadság az ÉszakOnline.hu-ra hivatkozva. A megyei lap végigkérdezgette a térség fideszes országgyűlési képviselőit, és volt, aki bevallotta MSZMP-s múltját, és volt, aki nem reagált a megkeresésre.

Putnok fideszes polgármestere, Tamás Barnabás, ózdi országgyűlési képviselő például úgy reagált a kérdésre, hogy "Ki nem volt tagja az MSZMP-nek, aki vezetőként dolgozott az előző rendszerben?". Tamás Barnabás egyébként Sebestyénhez hasonlóan nem tüntette fel az életrajzában ezt az adatot. Szerinte ez nem is igazán érdekli embereket, és a Fidesz úgyis újra kétharmadot szerez a választásokon.

Riz Gábor. Borsod megye 5. választókerületének fideszes egyéni képviselője miután feltették neki a kérdést, elérhetetlenné vált. A mezőkövesdi Tállai András - aki egyben a Belügyminisztérium államtitkára is - nem volt elérhető, neki a minisztérium sajtóosztályára küldték el a kérdést, miszerint "Tagja volt-e Ön valaha is az MSZMP-nek?".

A Népszabadság miskolci tudósítájának ugyanakkor több egykori MSZMP-s aktivista határozottan azt állította, hogy Tállai párttag volt, és egy alapszervezetben dolgoztak vele.