2500 tonnás környezetszennyezésért 43 milliós bírság

2014.04.03. 12:32

A Szentesi Járási Ügyészség megrovásban részesítette a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjét, mert a cég több mint 2500 tonna hulladékot helyezett el szabálytalanul - írja az MTI. A céget a felügyeleti eljárásban az ügyben 42,9 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtották.

A szentesi csatornázócég 2010. december 1. és 2012. augusztus 24. között a működése során keletkezett és hulladéknak minősülő szennyvíziszapot, valamint rácsszemetet (a feldolgozás során a szűrőn fennakadó hulladékot) a cég a környezetvédelmi hatóság engedélye nélkül egy szentesi, önkormányzati területre szállította az ügyvezető utasításai alapján. A cégvezető az ügyészség közlése szerint nem volt tisztában azzal, hogy a keletkezett hulladékot csak hulladéklerakóba lehetett volna szállítani.

Az ügyészség a gyanúsítottal szemben - tekintettel a gondatlan elkövetésre, a beismerő vallomásra, és az elkövetés körülményeire - megszüntette a nyomozást, és a cégvezetőt a törvény szerint alkalmazható legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette.