János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány 2 milliót fizethet Széles Gábornak

2014.04.03. 08:51

Jogerősen pert nyert Széles Gábor, a a Magyar Hírlap és az Echo Tv  tulajdonosa Gyurcsány Ferenc ellen – írja a Magyar Hírlap. Széles azért perelte be a DK elnökét, mert Gyurcsány egy októberi Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy miniszterelnöksége idején Széles felkereste őt, azt kérve, hogy a lánya vagy a menye hadd kapja meg a Magyar Televízió kettes frekvenciáját.

Széles Gábor visszautasította a vádakat, személyiségi jogi pert indított, és kétmillió forintos kártérítés megfizetését kérte. Az ügyben február közepén tartott tárgyalást a Fővárosi Törvényszék, és a felperesi indítványt tartalmazó bírósági meghagyást küldött ki Gyurcsánynak. A lap szerint a meghagyást a bíróság most jogerőre emelte.

Széles Gábor jogi képviselője, Balsai Szabolcs szerint Gyurcsánynak a jogerős meghagyás alapján a jogerősítő végzés kézhezvételétől számított tizenöt napon belül levélben kell bocsánatot kérnie Széles Gábortól, és kamatokkal együtt ki kell fizetnie a kétmillió forint kártérítést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!