Pszichoaktív drogot árult a suli előtt

2014.04.03. 11:55

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság egy 28 éves pápai férfi ellen folytatott nyomozást. F. Pétert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012-ben és 2013-ban rendszeresen értékesített új pszichoaktív anyagokat Pápán - írja a Police.hu.

F. Péter közterületeken, parkolókban, valamint egy szakképző iskola előtt terjesztette az új pszichoaktív anyagnak minősülő szert. A rendőrség 15 vevőjét is beazonosította, közülük 11 fiatalkorú volt, sőt, volt olyan is, akinek legalább 100 alkalommal adott el kábító hatású anyagot, és gyermekkorúként is kiszolgálta őt.

A nyomozók az eljárás során többek között zöld növényi anyagmaradványokat, cigarettákat és különböző mintájú tablettákat foglaltak le. A szerek többségét az igazságügyi szakértő új pszichoaktív anyagként azonosította be.

F. Pétert október 15-én fogták el Pápán a rendőrök. Kocsijából amfetamin került elő, a lakásában tartott házkutatás során pedig MDMA nevű, kábítószernek minősülő tablettákat foglaltak le a nyomozók. Az eljáró hatóság kábítószer birtoklása vétség, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kóros szenvedélykeltés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait a napokban küldte meg a Pápai Járási Ügyészséghez.