190 panasz érkezett az MSZP-hez

2014.04.06. 16:55 Módosítva: 2014.04.06. 17:03

“Jó esélyünk van a kormányváltásra” – mondta Tóbiás József az MSZP délután négykor tartott sajtótájékoztatóján, ahol arra hívta fel a figyelmet, hogy az utolsó órákban leadott szavazatokra is nagyon számítanak.

A kialakult sorok miatt kérte minden várakozásra kényszerült választópolgár türelmét. Egyúttal tolmácsolta a Nemzeti Választási Iroda ígéretét, miszerint a szavazófülkék nem zárnak be addig, amíg az utolsó várakozó sorra nem került.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy a választás csendben, atrocitások nélkül zajlik.

Új csalási forma: analfabétáztatás

Tóbiás szavaihoz képest éles váltást jelentett Szigetvári Viktor bejelentése, miszerint a párt demokráciavonalához eddig 190 bejelentés érkezett a választás tisztaságával kapcsolatban.

A komoly panaszok:

  • Szavazatvásárlás
  • Közmunkásokat arra kényszerítenek, hogy írástudatlannak vallják magukat, mert ebben az esetben a bizottság egy tagja tölti ki számukra a szavazólapot. (Kényszerítés: nem kapnak különben munkát.)
  • Szavazók utaztatása

Enyhébb problémák:

  • Nincs függöny a szavazófülkén
  • Nem engedik, hogy saját tollal szavazzanak
  • Nem adnak borítékot
     

A problémák ugyanakkor szerinte esetiek, a szavazás egészét nem befolyásolják. Ott lesznek fontosak a visszaélések, ahol néhány szavazaton múlik csak az eredmény.

Az Együtt-PM társelnöke hangsúlyozta: Jó esély van a kormányváltásra, ehhez annyi kell csak, hogy mindenki a 17-es listára szavazzon. Minden egyébbel a Fideszt támogatják, mondta.