Menjen el szavazni, ne rinyáljon!

000 Par3199614
  • Szavazzon!
  • Mindenképpen!
  • Legyen rá büszke!
  • Mondja el másoknak, úgy hogy az Index-logó melletti gombra kattint!
  • Ossza meg a Facebookon!
  • Nézegessen exkluzív Napirajzokat!
  • Csak itt, csak most, ingyen!
  • Kövesse azután a választást az Indexen!
2014.04.06. 07:22 Módosítva: 2014.04.06. 16:11

Az Index nem mondja meg, hogy melyik pártra szavazzanak. Azt sem, hogy mi ellen. Vagy ki mellett. De vasárnap akkor is muszáj mindenkinek elmennie a szavazókörnek kijelölt bölcsődébe, iskolába vagy művelődési házba, hogy a fülkében két egymást metsző vonalat húzva elmondja a véleményét.

Mert együtt sikerülhet, és persze mindenki hozzon még egy embert, de a lényeg, hogy a választás tényleg a demokrácia születésnapja. És ha minden haverja születésnapján képes szétszpammelni az ünnepelt Facebook-falát, akkor az a nyamvadt x most sem lehet olyan nehéz dolog.

indexszavazas

Mert négy éven át csak a kordonok mögül üvölthettük, hogy elmész te a picsába, vagy hogy ide jöjjön kérem, és csókolja meg a kisdedem. A politikusok meg csak intettek, oda se néztek, de most vasárnap mindegyiknek meg kell hallgatnia a véleményünket. Igen, az Ön véleményét is.

És nem kifogás, hogy nincs kire szavazni, mert minden jelölt csapnivalóan és reménytelenül politikus. Mert az alkalmatlanok között is van, aki azért valamire használható, ha nem így lenne, hát sorsolnák a miniszterelnökséget. Vagy inkább díj lenne a Való Világ vigaszágán.

Tehát teljesen mindegy, hogy ünneplőben, vagy gumicsizmában, de menjen el szavazni. Mutassa meg, hogy még érdekli, hogy mi fog történni velünk itt és most, Magyarországon. Utána pedig nyomja meg büszkén azt a gombot, ott az Index logó mellett, és mondja el minden barátjának, ismerősének, és azoknak is, akiket csak úgy véletlenül jelölt vissza a Facebookon, hogy a demokráciának igenis van értelme, szavazni pedig még mindig menő!

Az Index most minden büszke demokratát egy eredeti Grafitember rajzzal ajándékoz meg, amiket a neves művész Választás-ciklusának legszebb darabjai közül válogattunk erre a jeles alkalomra. Ahányszor csak kattint, más és más rajzot kap, bár azért az ahányszor inkább politikusul van: valójában öt képen örökítette meg a választás rögvalóságát Grafitember, ezek valamelyikével szórakoztathatja magát és ismerőseit a facebook-os megosztással.

És ha már mindenkinek kikiabálta, hogy még hisz a demokrácia erejében, kövesse a választást az Indexen.

2014 április 6. - Választási térképünk az összes egyéni választókerület eredményeivel

Az ötlet megvalósátásában a BeSocial is közreműködött.