Orbán: Európa-rekord a Fidesz támogatottsága

2014.04.06. 23:28 Módosítva: 2014.04.06. 23:32

Orbán Viktor este tíz óra után beszélt a hívekhez a Bálnánál, a Fidesz eredményváró központjában. Mint mondta: Szabad Györgyhöz vezet az első útja, az első szabadon választott országgyűlés elnökéhez, mert ez a választás egy szabad országban történt. Köszönetet mondott az előző nemzedéknek, hogy kibírták a kommunizmust, és 1990-ben, amikor lehetett, megdöntötték.

Orbán szerint fontos, hogy most először szavazhattak a külhoni magyarok is. "Minden kétely és bizonytalanság eloszlott: győztünk" - mondta. De nem is akárhogy.

A győzelem olyan átütő erejű, aminek a jelentősége most fel se mérhető. Hogy megérdemelték-e, azt nem tudni, de hogy megdolgoztak érte, az biztos.

Még zajlanak a számolások, de egy biztos: a Fidesz és a KDNP az európai pártok közül a legnagyobb arányú támogatással bír, ez Európa-rekord. Büszkék lehetnek arra, hogy Magyarország ma a legegységesebb nemzet Európában

Orbán szerint az elmúlt négy év vitáit a választók lezárták, és két dologra mondtak nemet: a gyűlöletre és az EU-ból való kilépésre. Az EU-ban van a helyünk, de csak akkor, ha van erős nemzeti kormányunk.

A győzelem azt jelenti, hogy a győzelem után még többet dolgoznak. De van erejük rá.  Mindennap azon fognak dolgozni, ígérte, hogy Magyarország nagyszerű ország legyen.