Rogán: Savanyú a szőlő

2014.04.07. 23:18 Módosítva: 2014.04.07. 23:22

Rogán Antalt az m1 Az Este című műsorában még véletlenül sem a többször módosított, és azóta is hiányos vagyonnyilatkozatáról kérdezte Obersovszky Péter, hanem azt akarta tőle megtudni, hogy miért mondta azt Orbán Viktor, hogy indiferens, hogy lesz-e a kormánynak kétharmada.

Rogán erre azt válaszolta, hogy 4 évig erős parlamenti többséggel kormányoztak, és az alapvető, 2/3-adot igénylő változások megtörténtek,

a dolgok derékhadát elvégeztük. Erős országhoz erős kormányra van szükség, az erős felhatalmazás megszületett, ebből a szempontból mindegy, hány mandátum lesz a jövendő kormány mögött.

A baloldali ellenzéknek azokra a kijelentéseire, miszerint azért nem lett kormányváltás, mert a választási törvény miatt a Fidesznek lejtett a pálya, és médiaellenszélben dolgoztak, a Fidesz frakcióvezetője azt felelte, hogy a sok százezernyi szavazatkülönbséget, közel húsz százaléknyi szavazatkülönbséget ezzel nem lehet magyarázni.

A baloldalnak szembe kell néznie azzal, hogy az emberek nem értettek velük egyet, nem akarták őket és az elképzeléseiket. A hibát nem a rendszerben, saját magukban kell keresniük.

Rogán szerint a köztársasági elnök valószínűleg május 5-6-ra hívhatja össze a parlament alakuló ülését, és reálisan május végén alakulhat meg az új kormány. Az utána lévő időszakot pedig egy kevésbé erőltetett törvényhozási folyamat fogja jellemezni.

A fideszes politikus szerint rendkívül udvariatlan dolog volt a Kormányváltók politikusaitól, hogy nem gratuláltak a nyertesnek. Mint mondta, minden illemszabály ezt kívánja meg, ebből is látszik, hogy savanyú a szőlő. A Fidesz is volt vesztes helyzetben, de Orbán Viktor minden alkalommal felhívta a győztest.