Sopronban jégeső esett

2014.04.08. 19:42 Módosítva: 2014.04.08. 22:28

Az ország északnyugati részén erős viharokkal érkezett meg hazánkba a hidegfront. A viharzóna este 9 körül a Dunakanyar felé tartott, később a Zalaegerszeg-Szombathely vonal mentén újabb cellák alakultak ki, ide érkezett a zivatarok második hulláma.

Egy időre vége a 20 fokos jó időnek - írja az Időkép.hu. Kedd este az északi országrészben voltak viharok, Sopronban, Komáromban és Tatán felhőszakadás is volt.

Elsőfokú riasztás érvényes a várható viharos széllökések miatt. Az Időkép percről-percre tudósít a hidegfront betöréséről. 

A Kisalföld.hu cikkében azt írja, Sopronban már négy felhőszakadás volt, 26,5 milliméter eső hullott le. Sopron utcáit elöntötte a víz, egy videó szerint pedig jégeső is esett. 

Jégeső Sopronban

Előrejelzés

Szerda délelőtt erősen felhős, vagy borult lesz az ég - írja a Köpönyeg.hu. A délnyugati és az északkeleti tájakon többfelé, az ország középső sávjában csak elszórtan várható eső, záporeső. Az északnyugati szél erős, a középső tájakon viharos lesz. A reggeli hőmérséklet 10 fok körül alakul. Délután csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap, de a keleti, északkeleti tájakon és a délnyugati határszélen estig kialakulhat csapadék. Késő délutánra, estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. Délután 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, ez körülbelül 10 fokkal alacsonyabb, mint a keddi a csúcsérték.

Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és eleinte csak a Dunántúlon, később egyre többfelé valószínű eső, zápor. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csak 14 fok körül alakul.

Pénteken napos, gyengén felhős időre van kilátás, 16 fok körüli kellemes tavaszi meleggel.

Szombaton borongós, esős, vasárnap változóan felhős idő lehet, elszórt záporral.