2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Ötven biztonsági őr elfoglalt egy cementgyárat

2014.04.10. 08:37

Drasztikus fordulat következett be a Holcim és a Magyar Cement Kft. évek óta tartó pereskedésében: a Magyar Cement Kft. igazgatója, Kálmán János biztonsági biztonsági őröket bérelt fel, akik elfoglalták a gyár területét – írja a Népszabadság.

A két cég nem tud dűlőre jutni, hogy kié a hejőcsabai cementgyár. A bíróság korábban úgy ítélt, hogy a termelő berendezések a Holcim Hungaria, míg az ingatlanok a Holcim és a Magyar Cement Kft. megosztott tulajdonát képezik. A megosztott vagyon hasznosítása azonban gondokat okozott, ami ellehetetlenítette a termelést.

Részben emiatt, részben az építőipar visszaesése miatt a Holcim le is állította a termelést, a gyárban a lap szerint csak tíz-húsz ember maradt, akik karbantartási, állagmegóvási munkákat végeznek. A Holcim közleményben tiltakozott az önkényes gyárfoglalás ellen.

Mint azt korábban megírtuk: a svájci Holcim éppen mostanában egyesül a francia Lafarge-gal, így a világ két legnagyobb cementgyárából egy lesz, valószínűleg svájci székhellyel.