Pert nyertünk a beszólós képviselő ellen

2014.04.15. 17:36

A helyreigazítási ügyek között is kiemelkedően értelmetlen pert nyert meg az Index Tasó László ellen. A fideszes képviselő azért indított ellenünk helyreigazítási kérelmet, mert egy tavalyi cikkünkben leírtuk, hogy amikor a parlamentben Szél Bernadett azzal a fordulattal fejezte be egyik felszólalását, "a kormány először üt, aztán kérdez", akkor szomszédja, Ertsey Katalin úgy hallotta, Tasó László rávágta: "Csak téged."

Tasó sajátos értelmezése szerint Ertseynek a beszólást rögzítő Facebook-posztja nem azt jelenti, hogy a képviselőnő azt jelentette volna ki, hogy Tasó veréssel fenyegeti meg Szélt. Tasó László egyébként az LMP-s képviselőnőt perrel fenyegette meg, amiatt, hogy valótlanságot állít – erről szólt ugye cikkünk is, melyért meg minket perelt be –, fenyegetését azonban nem váltotta be.

Közben az Indexet képviselő ügyvédtől megtudtuk, hogy a bíróság kijelentette: a sajtó feladata, hogy hírt adjon a közéleti vitákról, és ezt a kifogásolt cikkben ezen feladatnak mindkét fél megszólaltatásával eleget is tett. Tasó álláspontja is szerepel, ezért a fideszes képviselőnek nem lehet kifogásolnivalója.