Kovács László is nekiment Mesterházynak

2014.04.17. 11:19 Módosítva: 2014.04.17. 11:21

Nekem nincs miről lemondani, hiszen 2012 nyarán kikerültem az elnökségből, párttisztségem nincs, parlamenti képviselőségem megszűnik, és nem kerültem fel sem az országos listára, sem az EP-jelöltlistára, noha ezt kifejezetten kértem

– állapította meg szomorúan Kovács László a Klubrádióban, ahol azt latolgatták, helyes volt-e lemondania Szekeres Imrének most, és a példáját kövessék-e mások is. Kovács ezután elég keményen bírálta Mesterházyt. Mint mondta, Mesterházy a hetedik elnöke az MSZP-nek. Horn Gyula a második elnök volt, de az 1998-as választási vereség után azonnal lemondott, nem is csak felajánlotta lemondását. Aztán Gyurcsány Ferenc is lemondott, és Lendvai Ildikó is:

Hát, Mesterházy Attila ezek szerint úgy értelmezi, hogy neki ebben nincs olyan felelőssége. Ezt a jogát nem lehet elvitatni, hogy ő ezt így ítélje meg.

– mondta Kovács, de rögtön kibújt belőle a reálpolitikus, mert pár héttel az EP-választás előtt szerinte is lehetetlen lenne tisztújítást tartani. Az szerinte meggondolandó, hogy az önkormányzati választások előtt tartsanak „egy alulról felfelé menő tisztújítást”, és ekkor a felelősséget is állapítsák meg a választási vereségért. Ezt egyébként az önkormányzati választás után is megtarthatnák Kovács  szerint, akkor sem lennének elkésve semmivel.

Kovács még ezek után sem tudta elengedni Mesterházyt. Azt mondta: Mesterházynak olyan súlyú hatalma és befolyás van a párt működésére 2012 óta, amely talán Gyurcsány Ferencet kivéve egyik korábbi MSZP-elnöknek sem volt:

Ilyen személyes hatalmat az általam közelről ismert pártelnökök, Horn Gyula, Nyers Rezső, és jómagamat is beleértve nem igényeltünk.