Külföldi tévéseket akart átverni Salgótarján polgármestere

2014.04.18. 21:01

Elégedett közmunkásokat talált Salgótarjánban egy német televíziós stáb, amely a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről forgatott riportfilmet. Csakhogy kiderült, hogy azok az emberek nem valódi közmunkások – maga a város fideszes polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda szólta el magát, miközben a tévések forgattak.

A műsorban a stáb a  polgármester kalauzolásával rátalált az utcán dolgozó közmunkás csoportra, és megkérdezték őket, hogyan tetszik a közmunka. Ők erre elmondták, hogy nagyon, sőt, az egyik azt is elmesélte, hogy ezt az útépítési munkát ő maga választotta, mert kőműves, és így a szakmájában dolgozik tovább – írja le az eseményeket a Népszava.

Csakhogy míg a felvétel forgott, a polgármester kicsit odébb beszélgetni kezdett. Arról, hogy biztos tetszik a stábnak, amit lát, mert sokáig forgat. Majd elszólta magát:

Csak ők nem erre kíváncsiak, csak ők az igazi közfoglalkoztatottakra, igen. És akkor a végén kiderül, hogy nincs köztük

A riportfilmben mindez nagyjából a 16 perctől tekinthető meg.

A Népszava kereste a polgármestert is, de megszólaltani nem tudta, mert Székyné szabadságon van, jövő kedden lesz elérhető.

A német tévések egyébként végül egy másik helyen valódi közmunkásokat is találtak, mint ez a videón látható (nagyjából a 18. percnél), és ők sokkal kevésbé voltak lelkesek, mosolygósak.